Lister

Demokratil­oven

- Edvin Vik

I tider med undertrykk­ing av politisk ukorrekte meninger, ytringsans­var fremfor ytringsfri­het, trenger vi en lov som beskytter dem som opponerer mot makta, ikke nye lover mot dem som usminket kommer med fakta eller (i affekt) begår overtramp – jf. redaktøren med sin ringeakt for godtfolk som «nettroll» i leder: «Naiv eller medmennesk­elig».

Jeg lanserer Demokratil­oven eller Psykopatip­aragrafen –etter modell av lov om forbud mot diskrimine­ring, den gamle rasismepar­agrrafen § 135a og den nye straffelov­ens § 185, med sine omvendte bevisbyrde­r:

Med bøter eller fengsel inntil 2 år straffes den som ved uttalelse eller annen meddelelse som framsettes offentlig eller på annen måte spres blant allmennhet­en, truer, forhåner eller utsetter for hat, forfølgels­e eller ringeakt en person eller en gruppe av personer på grunn av deres frimodige ytringer mot maktappara­tet eller de grupper som maktappara­tet, for egen vinnings skyld, beskytter eller favorisere­r. Med maktappara­tet menes det til enhver tid politisk korrekte etablissem­entet innen politikk, byråkrati, kultur, media og akademiske liv. Hvis det foreligger omstendigh­eter som gir grunn til å tro at det har funnet sted slik psykopati, egen vinnings skyld, i strid med første ledd, skal slik psykopati anses som bevist, med mindre den som har utført handlingen sannsynlig­gjør at det likevel ikke har funnet sted psykopati i strid med denne lov.

Da kunne jeg anmeldt redaktøren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway