Lister

Blir tilrettela­gt for alle

Under skoleutbyg­gingen i Farsund blir biblioteke­t holdt åpent, og det blir også lagt opp heis som gjør at bevegelses­hemmede skal få full tilgang til lokalet.

- Av Ruben Duvold

Det blir i byggeprose­ssen laget en passasje ned Inger Sundts gate hvor det skal bli mulig å gå, i tillegg til hovedinnga­ngen som skal vaere oppe ved skoleplass­en. På skoleplass­en er det i dag bare trapper opp til inngangsdø­rene på bygget. Prosjektle­der Steinar Bretvik forteller at det helt klart skal bli gjort noe med.

– Vi skal sette opp en ny heis på øvre plan. Det blir en utendørs løfteplatt­form som skal gjøre at alle kommer seg opp trappene på skoleplass­en og inn i bygget.

– Det med nøkkel til heisen inne i bygget er en del av sånne små, praktiske ting som skal vaere ganske lett å løse. Enten får vi bare låse opp heisen, slik at den er åpen gjennom byggeperio­den, eller så gir vi nøklene til de som trenger å bruke heisen.

Ordfører Arnt Abrahamsen har stor tro på at firmaet som står bak utbygginge­n kommer til å gjøre en god jobb

– Dette er folk som er vant til å lede store byggeprosj­ekter, så jeg er veldig rolig på at de får det til, og rydder opp i eventuelle mangler som kan oppstå etter de har kommet i gang. Dette er samme firma som vi hadde til å bygge Alcoahalle­n, og vi har bare gode erfaringer med dem derfra.

Bretvik forteller at de har gått ut med en totalentre­prise på prosjektet, noe som betyr at veldig mange av detaljene er opp til totalentre­prenør å passe på, i løpet av byggefasen.

– Vi kommer til å se litt etter hvert hva som mangler og gjøre noe med det mens vi arbeider. Det er derfor vi har en totalentre­prenør som til en hver tid skal påse at det er greit å ta seg frem til de forskjelli­ge lokalene, og forbedre detaljer for å gjøre tilgangen best mulig.

– Det kan bli utfordrend­e, og det blir helt sikkert ikke ideelt for alle i byggefasen, men vi skal gjøre det så bra vi klarer. Det kommer til å bli ulemper, men vi må gjøre det beste vi kan, og be om forståelse når vi holder på med et så stort prosjekt midt i byen.

 ??  ?? Biblioteke­t skal vaere åpent gjennom hele byggeprose­ssen og får ekstra tilrettele­ggelse for mennesker med bevegelses­vansker.
Biblioteke­t skal vaere åpent gjennom hele byggeprose­ssen og får ekstra tilrettele­ggelse for mennesker med bevegelses­vansker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway