Lister

Her er Farsundlua!

Katland fyr får bidrag fra salget av strikkeopp­skriften

- Av Ruben Duvold

De fleste kjenner til både Lista-lua og Lyngdal-lua, men nå har også Farsund fått sin egen lue, med inspirasjo­n fra Katland fyr.

Heidi Karine Josefine Eilertsen står bak strikkemøn­steret på denne lua. Hun følte at i likhet med Lista og Lyngdal, burde Farsund også vaere represente­rt med egen lue.

– Inspirasjo­nen kommer mer fra Lista-lua enn fra Lyngdallua. Jeg kjøpte oppskrifte­n til Lista-lua og strikket den i sin tid. Nå følte jeg det var på tide at Farsund også fikk seg en slik lue.

– Jeg var på en konsert for noen år siden på Katland, og når jeg skulle begynne å lage en lue til Farsund, ble det naturlig å bruke fyret som motiv. Det er et fyr som veldig mange er glad i.

Glad for motivet

Ildsjel for Katland fyr Henriette Skjaevelan­d er veldig glad for at de ble involvert, og at man nå kan gå rundt med fyret som klesplagg.

– Det er helt suverent for min del. Jeg blir glad når folk vil vaere med å ta tak, fordi det er det som er viktig. Alene klarer vi ikke som en liten forening, å ta vare på fyret og lage blest rundt det. Dette er med på å skaffe positiv oppmerksom­het rundt fyret, som er utrolig bra.

– Hvis en gjeng nå kan gå rundt med Katland-lue på seg ute ved fyret så hadde det vaert veldig flott. Katland-gjengen som startet foreningen der ute har allerede fått bestilt. Jeg sladret om at Katland-lua var på vei og da bestilte de ganske raskt.

Penger til Katland

Oppskrifte­n til å strikke seg denne Katland-lua selv kan man få kjøpt på Anne’s i Farsund. Anne Paulsrud selv skal etter hvert få strikket opp luer som skal vaere mulig å kjøpe.

– Vi kommer til å få strikket dem opp ganske fort, så folk kan komme å bestille dem, men per nå selger vi bare oppskrifta.

En del av pengene fra folk som kjøper oppskrifta skal også gå til Katlands venner, slik at de kan ta vare på fyret. dette synes Anne er viktig å støtte.

–Katland fyr vil også få en del midler med salget av lua. Jeg synes de gjør en fantastisk jobb, og Katlands venner må ha midler hvis de skal få det til å funke. Selv kommer jeg ikke til å ta et øre for salgene.

Katland-votter?

I likhet med Lista-lua er originalen av Katland-lua også grå. Den har «Katland fyr» skrevet over bremmen og et bilde av selve fyret i fronten. Heidi er ikke sikker på at dette kommer til å bli det siste vi ser til motivet på et klesplagg.

– Det er muligheter for at jeg også i fremtiden lager votter med det samme mønsteret på. Altså ha selve fyret på hansken. Den størrelsen av fyret passer veldig fint på en vott.

– Jeg er veldig glad i grå. Jeg lekte med tankene å ta blå eller andre farger til lua, men Katland ligger på stein, som selvfølgel­ig er grått, og der ligger litt av forklaring­en på fargen.

–Folk kan legge egen inspirasjo­n inn i lua og lage sin egen vri på den hvis de vil, men det er denne lua som er originalen, forteller Heidi.

Nå følte jeg det var på tide at Farsund også fikk seg en slik lue. HEIDI KARINE JOSEFINE EILERTSEN

 ??  ??
 ??  ?? Heidi Karine Josefine Eilertsen, Anne Paulsrud og Henriette Skjaevelan­d er alle glade for at Katland fyr har fått sin egen lue.
Heidi Karine Josefine Eilertsen, Anne Paulsrud og Henriette Skjaevelan­d er alle glade for at Katland fyr har fått sin egen lue.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway