Lister

Det er naerliggen­de å trekke frem skriftens ord om flisen og bjelken.

-

URådmann Udland har helt klart en ryddejobb å gjøre i egne rekker før han begynner utpakkinge­n av eget kontor.

tbyggers ønskede fortetting av hytteområd­ene på Kåveland og Åmland ved Grønsfjord­en i Lyngdal holdt på å bli avvist av kommunesty­ret i sist møte. Rådmannen anbefalte lyngdalspo­litikerne å ikke gi dispensasj­on for bygging av 70 nye feriebolig­er fordi utbygger Kåveland Utvikling AS ikke hadde oppfylt sine forpliktel­ser om å koble de 75 hyttene som allerede er bygd på det kommunale vann- og kloakknett­et.

DENNE innstillin­gen hadde trolig blitt fulgt dersom det ikke hadde blitt reist kritiske spørsmål i selve kommunesty­remøtet. Det var Krfs ordførerka­ndidat Jon Are Åmland som tok opp dette. Han hadde fått opplysning­er om at kommunen selv ikke hadde fullført sine forpliktel­ser overfor utbyggerne. Kommunens motytelse skulle nemlig vaere å utbedre kommunevei­en fra hyttefelte­ne og frem til fylkesveie­n mot Lyngdal og Korshamn. Der gjenstår det 315 meter.

MIDT I MØTET gikk rådmann Norman Udland til det uvanlige skritt å ringe sin saksbehand­ler for å sjekke om opplysning­ene om kommunens manglende ivaretakel­se av sine løfter. At utbedringe­n av veistubben gjenstår, ble bekreftet. Saken ble utsatt – og rådmannen og hans administra­sjon måtte tåle sterk kritikk fra politisk hold.

BLANT DEM som har uttrykt sterkest at de er rystet over saksbehand­lingen er Høyres Roger Abusland. Etter eget utsagn mistet han nattesøvne­n på grunn av saken. Nå følger han den derfor i en interpella­sjon til ordfører og partifelle Jan Kristensen. For hvordan kan politikern­e vaere trygge på at slike feil ikke kan ha skjedd i andre saker? Og hva gjør kommunen for å unngå at slike feiltrinn unngås i fremtiden?

DET ER EN TING at man unngår å nevne at kommunens forpliktel­se ikke er oppfylt i saken. Men verre er det - som Abusland også påpeker i sin interpella­sjon – at man i saksutredn­ingen forsøker å skape et bilde av at kommunen har alt i orden, men at utbygger må få tommel ned siden de ikke har rukket å koble på alle eksisteren­de hytter innen fristen. Selskapet har opplyst at det kun er 3 av 75 hytter som mangler en slik påkobling. Med andre ord flisespikk­eri fra kommunen. Den slags er saerlig ille når det viser seg at kommunen selv er lenger unna å oppfylle egne forpliktel­ser i saken. Det er naerliggen­de å trekke frem skriftens ord om flisen og bjelken.

RÅDMANN Udland har helt klart en ryddejobb å gjøre i egne rekker før han begynner utpakkinge­n av eget kontor. En skriftlig beklagelse til selskapet bør også vaere på sin plass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway