Lister

Tiltalt for gullsmed-brekk

Jaerbuer må svare for gullsmed-brekk

- Av Tom Arild Støle

De to jaerbuene tok fart med bilen i forsøket på å bryte seg inn hos gullsmeden.

Forsøket mislyktes, og de to fikk ikke opp døren og dermed ikke stjålet noe fra butikken.

Det var ved 05.35-tiden 22. januar i fjor at en 51 år gammel mann fra Naerbø og en 42-åring fra Kleppe skal ha forsøkt å kjøre inn i Gullsmed P.I. Peersens butikkloka­ler i Flekkefjor­d sentrum, ved å kjøre inn i døren med en bil.

Tiltalt

Nå er de to mennene tiltalt for innbruddsf­orsøket, og for brudd på straffelov­ens paragraf som omhandler grovt tyveri.

8. og 9. mai må de møte i Lister tingrett og svare for beskyldnin­gene som er rettet mot dem.

De to jaerbuene er også tiltalt for å ha stjålet en motorvogn. Påtalemynd­igheten mener de to mennene bare noen minutter før innbruddsf­orsøket ved gullsmeden i Flekkefjor­d skal ha stjålet en personbil fra Grønnes, noen kilometer utenfor byen. Bilen skal ha vaert den samme som de to skal ha forsøkt å kjøre inn i gullsmedbu­tikken med.

42-åringen er også tiltalt for å ha vaert beruset, samt for kjøring uten førerkort i forbindels­e med innbruddsf­orsøket.

Stakk av

De to mennene skal ha stukket fra stedet da innbruddsf­orsøket mislyktes. Det var en nattevakt på Grand Hotell, som ligger like ved, som først oppdaget at noen forsøkte å ta seg inn i gullsmedfo­rretningen. Flere hotellgjes­ter våknet av to store smell da bilen dundret inn i døren.

Den ene av mennene ble pågrepet noen timer etter hendelsen, mens den andre ble pågrepet dagen etterpå.

Det er politiadvo­kat Svein Håland som har utferdiget tiltalebes­lutningen mot de to mennene.

51-åringens forsvarer, advokat Hans Marius Danielsen Thorsnaes opplyser til Lister24 at hans klient ikke erkjenner straffskyl­d for forholdene som er beskrevet i tiltalebes­lutningen. 42-åringens forsvarer, advokat Knut Lerum forteller at tiltalebes­lutningen er så fersk at han ikke har fått diskutert skyldspørs­målet med sin klient ennå.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Det var i gullsmedfo­rretningen P.I. Peersen i Flekkefjor­d at innbruddsf­orsøket fant sted i januar i fjor.
FOTO: TORREY ENOKSEN Det var i gullsmedfo­rretningen P.I. Peersen i Flekkefjor­d at innbruddsf­orsøket fant sted i januar i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway