Lister

Tilbyr geiter til Skrelia

- Av Tom Arild Støle

Miriam og Martin Kinn tilbyr nå Lyngdal kommune utleie av ti geiter i sommer, som et prøveprosj­ekt. De har allerede vaert i dialog med kommunen om saken.

– Geit er et flott dyr til rydding av kulturland­skap, ettersom de beiter mye på kratt og busker. De beiter på kratt som allerede er kommet opp, og hindrer nytt å komme opp. Er prosjektet vellykket er vi interesser­t i å øke med geit til neste sesong, skriver de i et brev til kommunen.

Det er snakk om rasen boer/ dverggeit, og Kinn ser for seg at beiteseson­gen blir på fire måneder.

–Geitene vil kunne gå uten synlig gjerde. De får en Gpsklave som styrer hvor de skal gå. Dette krever en investerin­g fra vår del. Det er leveringst­id på disse klavene, og må derfor bestilles om ikke så lenge, påpeker Kinn, og ber kommunen om å gi en snarlig tilbakemel­ding.

Gps-klaven gir en virtuell gjerdeløsn­ing, ved at den piper og vibrerer når dyret naermer seg grensen. Går dyret over grensen kommer det et lite strømstøt.

– Er det hytter som spesielt ikke ønsker besøk av geit, kan de gjerdes ute fra dyrenes geiteområd­e, skriver Miriam og Martin Kinn i brevet.

Ti geiter vurderes brukt til å rydde kulturland­skapet i det populaere turområdet Skrelia i Lyngdal.

 ??  ?? Skrelia er et svaert populaert turområde i Lyngdal.
Skrelia er et svaert populaert turområde i Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway