Lister

Bekrefter turbinstør­relsen

-

Pressekont­akt i Statkraft, Geir Fuglseth, bekrefter at størrelses­forholdet på de tidligere og nye vindmøllen­e er slik som Helge Wathne beskriver.

Direktør for Statkraft Vind Utvikling, Knut A. Mollestad, var ikke tilgjengel­ig for kommentar onsdag. Derfor det det pressekont­akt Geir Fuglseth som svarer på vegne av selskapet.

– Det som Mollestad svarte på, og som er riktig, er at navhøyden er den samme som opprinneli­g søknad på 110 meter, men turbinblad­ene er økt med diameter fra 130 til 150 meter. At dette medfører at den reelle høyden blir 187 meter og såkalt omskrevet areal øker med nesten tre ganger det som var opprinneli­g konsesjon, stemmer nok. Det er en vesentlig større turbin. I den gjeldene konsesjone­n har vi faktisk lov til å sette opp møller med reell høyde på 175 meter, sier Fuglseth.

Han forteller at søknaden om forlengels­e av konsesjon er ute til høring hos NVE nå.

– I den nye søknaden til NVE har vi for eksempel søkt om å utvide fra 60 til 90 MW, og antall møller redusert fra 23 til 16, sier han.

Går det som Statkraft håper, får de et svar som de kan følge opp før sommeren.

Det blir også fremholdt i vår hovedsak at SAE Vind, som nå heter Statkraft Vind Utvikling har trenert arbeidet med Mtaplan, og følgelig også trenert fremdrifte­n av prosjektet.

– Ja, men vi skal jo nå sende inn en ny søknad med det reviderte prosjektet. Så i forhold til trenering vil jeg si at tidsaspekt­et er en naturlig del av prosessen, sier pressekont­akten.

 ?? FOTO: ALBAN EGGER ?? Den reelle høyden på vindmøllen­e på Kvinesheia blir 187 meter, ifølge Statkraft Vind Utvikling.
FOTO: ALBAN EGGER Den reelle høyden på vindmøllen­e på Kvinesheia blir 187 meter, ifølge Statkraft Vind Utvikling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway