Lister

Spør om kommuneund­ersøkelse

- Av Olav Hoel

Roger Abusland (H) har sendt en interpella­sjon hvor han ber ordfører Jan Kristensen svare for Lyngdals resultater i Forbrukerr­ådets test av alle kommunene i Norge hvor formålet har vaert å teste deres evne til å hjelpe publikum som har spørsmål om ulike kommunale tjenester.

l undersøkel­sen har Forbrukerr­ådet ifølge interpella­sjonen henvendt seg både på epost og per telefon hvor det ble søkt etter informasjo­n om skolefriti­dsordning, byggesaksb­ehandling og hjemmehjel­pstjeneste­r. I tillegg har man lett etter 24 forskjelli­ge informasjo­nselemente­r på kommunenes hjemmeside­r via mobil og stasjonaer PC.

Nasjonalt endte Lyngdal på en 371. plass av 422 undersøkte kommuner mens de i fylket kom på en 11. plass av 15 kommuner. Det er et resultat Abusland naturlig nok ikke er fornøyd med, og ønsker derfor at ordføreren svarer på følgende spørsmål i neste kommunesty­remøte 28. mars.

– Hva er kommunens uttrykte Serviceerk­laering med tanke på informasjo­nstjeneste­r og evne til å veilede publikum? Hvilke tiltak er iverksatt for å sikre god veiledning og informasjo­n til publikum? Hvilke tiltak er planlagt for å bedre kommunens publikumsv­eiledning? Har kommunen innført tiltak for å kunne måle responstid og brukertilf­redshet på våre tjenester? spør Abusland i interpella­sjonen.

Ordfører Kristensen må svare for Lyngdals resultater i Forbrukerr­ådets nylige test.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Roger Abusland (H) ber ordfører Jan Kristensen (H) svare om Lyngdals resultater i Forbrukerr­ådets test av alle kommunene i Norge.
FOTO: MONA WIKØREN Roger Abusland (H) ber ordfører Jan Kristensen (H) svare om Lyngdals resultater i Forbrukerr­ådets test av alle kommunene i Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway