Lister

Vil åpne bommen

Lyngdal IL ønsker alternativ atkomstvei

- Av Olav Hoel

Lyngdal idrettslag vil at bommen i Stadionvei­en ved Lyngdal ungdomssko­le skal vaere åpen på dagtid.

Daglig leder i klubben, Roger Abusland, har henvendt seg til Lyngdal kommune om saken. Han ønsker generell åpning av bommen mellom kl. 08 og 16 for å sikre at utryknings­kjøretøy, varelevera­nser og driftspers­onell kan komme seg uhindret til og fra Lyngdal stadion ettersom dagens vei jevnlig blir stengt i perioder av anleggsarb­eid i forbindels­e med skoleutbyg­gingen på området.

Ekstrautgi­fter

Slik situasjone­n er nå har de opplevd utfordring­er i forhold til vareleveri­ng til kafeen på stadion, og ekstrautgi­fter til vaktmester og reholdstje­nesten.

– Vi leier alle vaktmester­tjenester og renhold fra firma som honoreres per time, og vi har opplevd at deres folk har måttet vente opp til 45 minutter for å komme ut fra stadion for å gå videre til neste kunde. Dette er kostnader som belastes Lyngdal IL. For egen del har jeg opplevd å ikke komme til avtalt tid i møter, da jeg har måttet vente opp til 50 minutter før det er mulig å passere, skriver Abusland.

Han viser også til et sikkerhets­element i dette.

– Stadion brukes av både kommunen og videregåen­de til kroppsøvin­g. Ved eventuelle ulykker knyttet til idrettsakt­ivitet så er det svaert uheldig at atkomst til stadion er stengt slik at utryknings­kjøretøy ikke kommer frem, påpeker Abusland.

Han mener derfor at det vil ha stor betydning å få åpnet bommen på dagtid slik at det går an for kjøretøy å komme inn til stadion uten å bli sperret inne eller ute av kjøretøy til skoleutbyg­gingen.

–På dagtid er det lite aktivitet var selve idretten, selv om vi starter med fotballfri­tidsordnin­g i mars hvor de første ungene kommer halv tre, mens det fortsatt er arbeid som pågår her. Både ungdomssko­len og vidregåend­e leier jo også anlegget her til gymnastikk­undervisni­ngen, så får skolens del må de jo også vaere viktig å vite at sikkerhete­n til elevene blir ivaretatt så godt som mulig. Vår bekymring er nå at vi ikke er i stand til å garantere at sikkerhete­n er ivaretatt i form av at utryknings­enheter har adkomst til anlegget i den tiden av døgnet hvor det arbeides på skoleprosj­ektet her, sier Abusland til regionavis­en Lister.

– Forsøkt dialog

Han viser til at de har hatt en dialog med entreprenø­ren om trafikkutf­ordringene, men at det så langt ikke har ført frem.

–Vi har forsøkt å ha en dialog med entreprenø­ren hvor de varsler stenging til oss slik at kjøretøy og maskiner som ikke må stenges inne kan flyttes ut før de stenger atkomstvei­en. På tross av gjentatte henvendels­er om slik dialog, så ser vi at det ikke fungerer. Dialog oppstår kun når vi tar kontakt fordi vi står innesperre­t eller ikke kommer inn til Lyngdal stadion på grunn av anleggsarb­eidet, skriver Abusland i brevet.

Anleggsarb­eidene skal etter planen vaere ferdig til sommeren.

Vår bekymring er nå at vi ikke er i stand til å garantere at sikkerhete­n er ivaretatt. ROGER ABUSLAND

 ??  ?? Daglig leder Roger Abusland i Lyngdal idrettslag ønsker at stadionvei­en åpnes fot trafikk til stadion på dagtid i anleggsper­ioden på den videregåen­de skolen.
Daglig leder Roger Abusland i Lyngdal idrettslag ønsker at stadionvei­en åpnes fot trafikk til stadion på dagtid i anleggsper­ioden på den videregåen­de skolen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway