Lister

Klart for fotballfri­tidsordnin­g

- Av Olav Hoel

Tirsdag 5. mars starter fotballgru­ppen i Lyngdal Idrettslag opp med fotballfri­tidsordnin­g for barn født mellom 2007 og 2011.

Ordningen går under Telenor Xtra, som er et samarbeid mellom Norges Fotballfor­bund (NFF) og Telenor, og følger skoleplane­n. Fotballfri­tidsordnin­gen i Lyngdal vil ha samlinger på tirsdager, onsdager og torsdager, hvor man kan velge å vaere med på enten to eller alle tre dagene.

–Telenor Xtra gir et godt og kvalitetss­ikret tilbud til barna etter skoletid som vil komme fotballen og samfunnet for øvrig til gode. Satsingen på FFO er en viktig baerebjelk­e i NFFS satsing på barne- og ungdomsfot­ball fremover. Som en del av dette prosjektet får vi blant annet treningskl­aer og utstyr til deltakerne, heter det i et skriv Jan Ove Pedersen har sendt ut.

Pedersen, som er Ffo-ansvarlig i Lyngdal IL, har selv spilt for Lillestrøm, Brann og SW Bregenz i Østerrike, samt det norske A-landslaget. Han har også 13 års trenererfa­ring og utdannet med UEFA A-lisens, og jobber til daglig som sportslig leder i Lyngdal IL.

–Oppmøte, måltider og lekser er i klubbhuset til Lyngdal IL, og treningene blir holdt på kunstgress­banen eller i hallen. Deltakere må foreløpig selv komme seg til og fra FFO, men transport blir vurdert etter behov mot et frakttille­gg for de som benytter seg av dette,

De har plass til 30 barn, men for å komme igang med prosjektet er de derimot avhengig av nok påmeldte barn.

– Vi håper å kunne gi alle som ønsker det plass, men kan ikke garantere dette. Finnes det ledige plasser etter oppstart vil vi også ha løpende påmelding, heter det videre i skrivet.

Telenor Xtra har ifølge egen nettside følgende visjoner med sin påvirkning og utvikling: Skape bevegelses­glede, pedagogisk­e stikkord, bidra til gode vaner og utvikle norsk fotball. Enkelte virkemidle­r og aktivitete­r i forhold til visjon og målsetting vil vaere opp til hver enkelt klubb å planlegge. Dette vil sikre eierskap og forankring hos den enkelte Telenor Xtra-klubb, og at man får maksimalt ut av lokale forhold og intern kompetanse.

 ??  ?? Atle Igland (t.v) og Jan Ove Pedersen har stått for mye av planleggin­gen bak Ffosatsing­en i Lyngdal.
Atle Igland (t.v) og Jan Ove Pedersen har stått for mye av planleggin­gen bak Ffosatsing­en i Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway