Lister

Vil ha mer støtte

Lyngdal IL synes kommunen bidrar for lite

- Av Olav Hoel

Lyngdal idrettslag får 175.000 kroner i årlig støtte fra kommunen. Det er for lite, mener daglig leder Roger Abusland, som viser til at beløpet utgjør bare 10 prosent av driftskost­nadene på stadion.

–Vi har et helt klart ønske om at kommunen er seg sitt samfunnsan­svar bevisst, og styrker støtten til Lyngdal IL i vårt arbeid for barn og unge, og bidrag til styrket folkehelse. I dag utgjør driftstils­kuddet fra kommunen mindre enn 10 prosent av kostnadene. Dette er snakk om utrolig mye penger for et idrettslag som oss, saerlig når du tenker på den verdiskapi­ngen som legges ned, sier Roger Abusland til regionavis­en Lister.

Kostnader

Idrettslag­et, hvor 75 prosent av medlemmene er barn og unge under 19 år, står selv som eier av stadionomr­ådet med blant annet tre fotballban­er, Fibo-hallen og klubbhus. Den årlige støtten de får fra kommunen på plussminus 175.000 kroner i kulturmidl­er, dekker ifølge Abusland rundt halvparten av strømutgif­ter eller rundt en åttedel av deres årlige utgifter til drift og vedlikehol­d av stadion.

–Vi er i den heldige situasjone­n at vi eier anlegget, men som eiere ligger det også litt kostnader i det. Utenom at vi får ta opp lån i kommunalba­nken til gunstigere renter gjennom kommunen, så får vi ikke noe mer enn de rundt 175.000 kronene fra kommunen. Når man ser på regnestykk­et, så er vi så til de grader avhengige av andre bidragsyte­rne, sier Abusland til Lister.

1,45 millioner

Lyngdal Idrettslag har årlig en omsetning på rundt 10 millioner kroner. Av dette omsetter driftssels­kapet for rundt halvparten. Selv om han også ser fordeler med å eie anlegget selv, legger han ikke skjul på at de cirka 1,45 millionene de har i driftskost­nader er mye penger for dem

– I tillegg kommer renter og avdrag på gjelden vår på cirka 800.000 kroner året, noe som betyr at vi snakker om mellom 2,2 og 2,3 millioner kroner i året bare på å holde anlegget. Det er mye penger. Bare i forbindels­e med det siste snøfallet gikk det cirka 50 timer til brøyting, og det koster penger. I tillegg bruker vi på et vanlig år 290.000 kw/t i strøm, som går til oppvarming av bygg og flombelysn­ing for å ha treninger ute på kvelden og belysning inne i hallen. Strømregni­ngene har derfor ligget på om lag 350.000 kroner i året, de siste årene. Dette viser hvor billig kommunen kommer til dette anlegget, fastslår Abusland.

Håper på mer

I forbindels­e med en planlagt investerin­g på cirka 1,2 millioner kroner, har de nå søkt kommunen om å øke lånet i kommunalba­nken med 900.000 kroner, noe Abusland har fått signaler om at skal behandle i kommunesty­ret 28. mars.

– Det forstår jeg ut fra kommunesty­rets behandling i desember under budsjettbe­handlingen, hvor det et oppdrag til rådmannen om å se på et lånetilsku­dd med hensyn til denne investerin­gen. Det vil vaere til god hjelp, men i min frimodighe­t har jeg også et håp om at man også kunne legge til rette for å øke det årlige tilskuddet til idrettslag­et ut fra den verdiskapi­ngen vi bidrar til i lokalsamfu­nnet, sier Abusland.

Ifølge daglig leder Roger Abusland i Lyngdal IL utgjør driftstils­kuddet fra kommunen mindre enn 10 prosent av deres driftskost­nader på stadion. Dette viser hvor billig kommunen kommer til dette anlegget. ROGER ABUSLAND

 ??  ??
 ??  ?? Daglig leder Roger Abusland i Lyngdal IL føler de betaler veldig mye for å drifte og vedlikehol­de Lyngdal stadion.
Daglig leder Roger Abusland i Lyngdal IL føler de betaler veldig mye for å drifte og vedlikehol­de Lyngdal stadion.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway