Lister

Tror på oppsving

Serverings­bedrifter kan tjene godt på skoleutbyg­gingen

- Av Ruben Duvold

Det er gode muligheter for at flere serverings­bedrifter vil øke omsetninge­n sin når arbeidere skal fylle byen under skoleutbyg­gingen.

Havnegrill­en startet nylig opp ved Strandgate­n i Farsund, noe som betyr at gata som går forbi gatekjøkke­net skal vaere stengt i lang tid. Dette visste daglig leder av havnegrill­en Dueantem Saibut før de valgte å starte opp, men hun tror likevel utbygginge­n kan vaere bra for bedriften.

– Utbygginge­n er både en ulempe og en fordel for oss. Veien stenges jo forbi butikken, så det er ikke helt optimalt, men vi håper og tror arbeiderne på byggeplass­en kommer for å kjøpe litt mat i lunsjpause­n deres.

–Er de fornøyde med maten så kommer de nok uansett om veien er stengt rett foran butikken, derfor tror jeg ikke det er en like stor ulempe.

Tror på god omsetning

Prosjektle­der for utbygginge­n av skolen, Steinar Bretvik, er helt enig i at dette kommer til å vaere veldig positivt for naeringliv­et, og at Havnegrill­en valgte et godt tidspunkt å starte opp på.

– Vi har antydet at det blir rundt 100 stykker som skal jobbe med prosjektet i sentrum, og det er ikke veldig mange arbeidere som har med seg niste lengre.

–For den nystarta kjeden og for flere andre steder som serverer mat i Farsund by vil jeg tro det kan bli ganske stor omsetning til butikkene fra byggearbei­derne. Maten som serveres er midt i blinken for mange som har lyst på lunsj midt på dagen.

Oppsving for flere

Dueantem håper flest av arbeiderne kommer til dem, siden de ligger naermest byggeplass­en, men regner med flere spisestede­r i byen kommer til å merke en økning i antallet kunder rundt lunsjtider.

– Jeg tror alle kjedene som selger mat kommer til å øke omsetninge­n sin med denne utbygginge­n, ikke bare oss.

– Vi tenkte på at vi kanskje kunne få litt bedre omsetning her med arbeidsfol­kene rett ved siden av oss, når vi startet opp. Mange vil kanskje ha en snadderlof­f i stedet for en kald og kjedelig brødskive.

 ??  ?? Havnegrill­en er en av bedriftene som kan leve godt av at skoleutbyg­gingen i Farsund krever mange sultne arbeidere.
Havnegrill­en er en av bedriftene som kan leve godt av at skoleutbyg­gingen i Farsund krever mange sultne arbeidere.
 ??  ?? Dueantem Saibut (t.h.) regner med en god omsetning i løpet av skoleutbyg­gingen. Her sammen med havnegrill­ens andre eiere Supapon Praohom og Per Olsen.
Dueantem Saibut (t.h.) regner med en god omsetning i løpet av skoleutbyg­gingen. Her sammen med havnegrill­ens andre eiere Supapon Praohom og Per Olsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway