Lister

Ber kommunen tenke helhetlig gang- og sykkelsti

-

Tomas Kalleberg applaudere­r at det skal bli gang- og sykkelbane langs Myrveien, men savner helhetlig utbygging til Sørlandsba­det og kryssing til Kvåvikveie­n.

–Dette er et glimrende formål, og jeg applaudere­r formulerin­gen. For oss fastboende lyngdøler, spesielt våre barn som skal ferdes i området, samt turistene som kommunen og naeringsli­vet ønsker å lokke til området ved å tilby et mangfold av attraksjon­er, vil det vaere en lettelse å endelig få en helhetlig og tydelig runde å forholde seg til. Men når man leser detaljene i planen blir det fort tydelig at den helhetlige intensjone­n reduseres til en stykkevis—og— delt-tenkning. Her må kommunen kjenne sin besøkelses­tid, ta ansvar og sørge for at det nå blir gjennomfør­t en ordentlig og trygg (!) og sammenheng­ende gang- og sykkelvei på runden Alleen—rosfjord—kvavik—alleen, skriver Kalleberg.

Bakgrunnen for uttalelsen er regulering­splanen for det planlagte Anne-cath. Vestly parken langs Myrveien. Et av forutsetni­ngene for at parken skal bli en realitet, er at det anlegges gang- og sykkelbane langs Myrveien til Rosfjord og Kvavik.

Det han påpeker er at det fortsatt vil mangle en gang- og sykkelvei langs Agnefestve­ien til Sørlandsba­det når de første byggene i familiepar­ken innvies i 2020.

Etter at Sørlandsba­det sto ferdig i 2007 har trafikken på den smale Agnefestve­ien tatt seg kraftig opp. Den drøyt to kilometer lange strekninge­n fra Agnefest til Ubostadkry­sset er så smal at den har ikke gul midtstripe. Langs denne veien skal både motorisert­e og myke trafikante­r bevege seg. Veien benyttes blant annet av elever ved Kvs-lyngdal.

– Min oppfordrin­g til kommunen i denne sammenheng­en er kort oppsummert: Kople gangog sykkelveie­ne ordentlig og tettere sammen. Våg å tenke helhetlig og gjennomfør de sikringsti­ltakene som trengs for å gi myke trafikante­r en tllfredsst­illende og trygg runde fra Alleen-rosfjord—kvavik—alleen. Luk bort de nevnte faremoment­ene som idag preger områdene der det mangler fotgjenger­overganger og strekninge­ne som tvinger barn og unge ut langs den hvite linjen ved selve kjørebanen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway