Lister

Lasse klippet snoren

Offisiell åpning av Lyngtua barnehage

- Av Lars Erik Larsen

Planleggin­gen av en «ny» og bedre Lyngtua barnehage startet i 2009. Ti år senere var det klart for offisiell åpning.

– Jeg vil gratulere alle sammen her i dag med ny og flott barnehage, som allerede har vaert i bruk en stund. Gratulerer til de ansatte med Linn Therese Røysland-egebø i spissen, men ikke minst vil jeg gratulere alle barna som har fått denne fine barnehagen, med det flotte uteområdet, sa Børge Sundnes, medlem av byggekomit­een, under mandagens åpning.

Mandag ettermidda­g var det altså endelig klart for offisiell åpning av «nye» Lyngtua barnehage etter det ordfører Jan Kristensen erkjenner har vaert en «altfor lang prosess». For planleggin­gen av arbeidet går tilbake til 2009. Så ble det flere runder både politisk og administra­sjonen. Den endelige bevilgning­en fra politikern­e ble gjort i 2017 og det første spadetaket ble tatt samme år. Barnehagen har i dag fått et moderne nybygg, som sto klart allerede i fjor, i tillegg til at eksisteren­de barnehage er renovert og utvidet. Uteområdet er det også lagt ned penger i og fremstår som en stor oppgraderi­ng av det som var tidligere. Blant annet har barna fått en egen fotballban­e, noe barna setter stor pris på.

– Fotballban­en er i daglig bruk og er veldig populaer, sier assisteren­de styrer, Marianne Kjørkleiv.

– Også har vi fått en trapp opp til skogen som gjør at uteområdet der oppe blir brukt enda mer tidligere. Det er også en stor fordel, fortsetter hun.

Stor investerin­g

Ordfører Jan Kristensen var fornøyd med å endelig kunne ta del i den offisielle åpningen mandag. Selve snorklippi­ngen overlot han til ett av barna i Lyngtua, Lasse Andre.

–Det er alltid stas å kunne delta på diverse åpninger, men åpninger som dette, med så mange barn til stede, er alltid litt spesielt.

Kostnadene knyttet til oppgraderi­ngene i både Lyngtua og Nygård barnehage er på rundt 52 millioner kroner og det er innenfor budsjett, ifølge Sundnes på mandagens åpning. Da har begge barnehagen­e blant annet fått hvert sitt nybygg.

– For oss betyr denne oppgraderi­ngen at vi ikke lenger er avhengige av brakker som vi var tidligere og vi har også kunne utvide med en avdeling. Støyen er også blitt langt mindre etter alt arbeidet som er lagt ned sammenlign­et hvordan det var her under de gamle fasilitete­ne, sier Kjørkleiv.

– Fornøyd

Enhetslede­r i Lyngtua, Linn Therese Røysland-egebø, er i likhet med sin kollega Kjørkleiv veldig fornøyd med resultatet.

–Jeg begynte her i høst og kom egentlig til dekket bord. Dette er bare helt topp. Både ansatte og barn er veldig godt fornøyd.

Fagansvarl­ig for barnehagen­e i Lyngdal kommune, Oddrun Rekvik, var også til stede under åpningen. Hun er av samme oppfatning.

–Tidligere var det ikke nok areal til alle barna her og vi måtte ha dispensasj­on. Nå er alt på stell og alle får god plass.

Jeg vil gratulere alle sammen her i dag med ny og flott barnehage, som allerede har vaert i bruk en stund BØRGE SUNDNES

 ??  ?? Lasse Andre fikk oppdraget med å klippe snoret av ordfører Jan Kristensen. Marianne Kjørkleiv holder snoren og instruerer.
Lasse Andre fikk oppdraget med å klippe snoret av ordfører Jan Kristensen. Marianne Kjørkleiv holder snoren og instruerer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway