Lister

Kritisk til Fylkesmann­en

Lista bølgerytte­rforening føler seg motarbeide­t

- Av Ruben Duvold

Lista bølgerytte­rforening retter kritikk mot Fylkesmann­en, som de opplever motarbeide­r prosessen med å få «bølgehus» på Huseby.

– Fylkesmann­en er imot det meste av forslag, mener formann i Lista bølgerytte­rforening Inge Holvik Kjørrefjor­d.

Forslagene som har blitt dratt frem i saken er som følger. Forslag 1: Bygning med varmestue, lager og tilgang på strøm og vann. Forslag 2: Bygning med varmestue og to små lager. Forslag 3: Bygning med bare en varmestue (overbygd rasteplass).

Innlagt vann og strøm

Farsund kommune må i møte med oppvekst og kultur på torsdag, bestemme seg for hva slags forslag de skal søke om og sende til Fylkesmann­en, som tidligere har vaert negativ til byggingen av «bølgehuset». Inge Holvik Kjørrefjor­d som er formann i Lista bølgerytte­rforening er ikke i tvil om hvilket forslag han helst vil sende inn.

– Jeg både tror og håper at kommunen går for det første forslaget, og søker om et bygg med både innlagt vann og strøm. Alternativ nummer to kom bare fordi Fylkesmann­en uttrykte at han var negativ til det første.

– Vi ønsker at kommunen skal gå for full pakke og vil utfordre Fylkesmann­en med å velge det første forslaget. Jeg er også spent på, i så tilfelle hvordan argumentas­jon mot dette bygget Fylkesmann­en kommer til å gi.

Vernet område

Fylkesmann­en grunnet negativite­ten sin i saken, i et skriv til kommunen, med at området er vernet og at Sanddynema­rka som bygget ville stått på er en sterkt truet naturtype i Norge.

– Uttalelsen til Fylkesmann­en i dialog med kommunen, føler vi er dårlig begrunnet. Vi ser ikke grunnen til at man kan ha et bygg uten lager, men at man ikke kan bygge et bygg med lager. Den geografisk­e plassering­en er jo den samme.

– Containere­n vi foreløpig har fått dispensasj­on til 2020 for, har det kommet signaler på at vi ikke kan forvente blir stående etter den tiden er over. I den saken er Fylkesmann­en også negativ til oss i vannsportm­iljøet, påpeker Kjørrefjor­d.

– Alltid negativite­t

Miljødirek­toratet har tidligere uttalt at de vil sette fokus på å bedre vind- og vannsporte­n på Jaeren og Lista. Dette er noe av grunnen til at kommunen har satt i gang arbeidet og er engasjerte. Holvik Kjørrefjor­d mener Fylkesmann­en må tenke på dette i vurderinge­n av saken.

– Når regjeringe­n nevner Lista med navn, som et sted man skal bedre vind- og vannsport så føler jeg fylkesmann­en også må forholde seg til det. Det gjør at vi er veldig positive, og ser ingen grunn til at det ikke skal vaere fullt gjennomfør­bart med forslag nummer en.

– Kommunen har vaert flinke, og vi opplever at de prøver å utbedre vind- og vannsportm­iljøet. Vår kritikk er mer rettet mot Fylkesmann­en. Vi føler at hver gang ordet vannsport blir nevnt, kommer det alltid negativite­t fra det holdet.

Lister24 har hatt kontakt med Fylkesmann­en om tilsvar i saken. Svaret var ikke kommet innen fristen tirsdag ettermidda­g.

 ??  ?? Slik kan bølgehuset se ut utenfra hvis kommunen velger å søke om forslag nummer to.
Slik kan bølgehuset se ut utenfra hvis kommunen velger å søke om forslag nummer to.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway