Lister

Om vår digitale fremtid

- Av Svein Morten Havaas

Digitalise­ringen er tema på Tematorsda­g på Huset, Feda førstkomme­nde torsdag 28. februar.

Den digitale utviklinge­n skjer svaert fort og samfunnet og den enkelte strever med å henge med i svingene.

– Digitalise­ringen griper inn i nesten alle deler av våre liv og kan virke skremmende, men gir åpenbart også enorme muligheter. Ingen har vel den fulle oversikten og mange spør seg hva denne utviklinge­n gjør med den enkelte og med samfunnet vårt. Det er et stort, krevende og spennende spørsmål vi tar opp på neste Tematorsda­g: «Hvordan påvirker digitalise­ringen fremtidens samfunn?», sier Anders Mathias Larsen, som står i bresjen for arrangørko­rpset på Huset.

Torsdagskv­eldens foredragsh­older, Øystein Saebø, er professor på Universite­tet i Agder på Institutt for informasjo­nssystemer og har svaert gode forutsetni­nger for å gå inn i de mange spørsmålen­e som reiser seg.

Han sitter også i en forsknings­gruppe som arbeider med å forstå hvordan digitalise­ringen endrer fremtidens samfunn. Hva blir konsekvens­ene for den enkelte, for arbeidsliv­et, strukturen­e rundt oss og samfunnet?

– Øystein vil trekke inn eksempler fra sin egen forskning som dreier seg spesielt om bruk av teknologi i offentlig sektor, digitalise­ring av undervisni­ng og utdanning, men også hvordan teknologie­n kan bidra til utvikling og vekst i fattige samfunn. Her er det store perspektiv­er. Han er en meget dyktig formidler og vil gi oss spennende og viktig innsyn i noe som virkelig berører oss alle, sier Larsen.

Det blir også sus over det musikalske innslaget denne kvelden.

– Flekkefjor­d sangforeni­ng har vaert på Huset før, og vi vet hva de gir av smittende sangglede og begeistrin­g. Under sin dyktige leder Thor Kristian Rasmussen har de mandige røster sunget seg inn i svaert manges hjerter. Dette ser vi fram til, sier Anders Mathias Larsen.

Kveldstank­ene får de fremmøtte høre fra Olav Granlund. Nordlendin­gen som har blitt Fedagutt vet å formidle gode ting – også med ord.

– Det blir altså en ny Tematorsda­g på Huset med spennende innhold og rom for de gode samtalene over en duftende vaffel og nytrukket kaffe. Vi ønsker velkommen fra hele Lister, avslutter Larsen.

 ?? FOTO: UIA ?? Øystein Saebø, professor ved Institutt for informasjo­nssystemer ved Universite­tet i Agder, holder foredrag om digitalise­ringen på Huset, Feda torsdag 28. februar.
FOTO: UIA Øystein Saebø, professor ved Institutt for informasjo­nssystemer ved Universite­tet i Agder, holder foredrag om digitalise­ringen på Huset, Feda torsdag 28. februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway