Lister

Ugla ser i mørket

-

To venninner fant ei ugle bak feierluka på ei hytte i Spangereid for litt siden. Det rapporters at ugla virket frisk og fin og fløy avgårde straks den ble sluppet fri.

Denne hendelsen er inspirasjo­nen til dagens andakt som handler om hvordan ugla ser i mørket. Akkurat det kommer vi tilbake til.

Alle mennesker er skapt i Guds bilde. Gud erklaerte at det han skapte var «svaert godt», da han hadde skapt mennesket. Hvert menneske er helt unikt, og er ubeskrivel­ig verdifullt. Det ligger «gull» i oss alle fra skapelsen av.

Noen ganger er det lett å miste synet av det i hverandre, ja, til og med kan vi miste synet av det i oss selv. Om vi nå tenker oss en skikkelig gangster, som gjør ugagn fra morgen til kveld. Han eller hun er kanskje involvert i narkotikah­andel, gjør innbrudd, banker opp mennesker og utnytter dem, og det som verre er – og personen har gjort det så mye at han eller hun ikke en gang har dårlig samvittigh­et for det. Det mennesket skjønner vi lever i mørket, og vi kan kjenne at vi har rett til å dømme, for de bryter jo til og med den norske lov!

Men Gud dømmer ikke, fordi Han allerede har dømt Jesus for synden. Han ber oss om å se i mørket, som ugla gjør, og se etter det gullet Gud har lagt ned i hver enkelt, og gi håp. For det var Gud som i Kristus forsonte verden med seg selv, slik at han ikke tilregner dem deres misgjernin­ger, og han betrodde budskapet om forsoninge­n til oss (2 Kor 5, 19).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway