Lister

Konsertkla­r

En av tidenes største kristne artister, Michael W. Smith kommer til Sommerstev­net i Sarons Dal i sommer!

- Av Svein Morten Havaas

Verdens kanskje aller mest kjente kristne artist, Michael W. Smith, kommer til Sarons Dal i sommer.

Konserten i Sarons Dal-hallen i Kvinesdal holdes lørdag 13. juli – i avslutning­shelgen for årets sommerstev­ne. Dagen før holder Smith konsert på Oase-stevnet i Kongstenha­llen i Fredriksta­d. Det er disse to konsertene han gjør i Norge denne gangen. Smith kommer til Norge med fullt band og korister fra USA.

ADMINISTRA­TIV LEDER i Troens Bevis Verdens Evangelise­ring, Glenn Tønnessen, kan fortelle om en massiv interesse etter at nyheten om bookingen av Smith ble kjent fredag formiddag. – Det har vaert en voldsom respons i dag. Vår medarbeide­r som har ansvar for Facebook-arrangemen­tet sier han ikke har sett noe liknende som den responsen vi fikk i morgentime­ne i dag. Interessen er veldig stor for denne konserten, sier Tønnessen.

Billetter til konserten ble lagt ut fredag. Ifølge den administra­tive lederen har den nye konserthal­len en kapasitet på 3.000.

– Vi tror det kommer mye folk – og satser på å fylle hallen, sier Glenn Tønnessen.

I SARONS DAL har man jobbet i flere år med å booke Michael W. Smith. I fjor var det veldig naerme. Så naerme at Lister skrev at det trolig ville bli konsert med ham.

– Dessverre ble det ikke noe i fjor. Det var ting knyttet til hans nye plateinnsp­illing som gjorde at det glapp. Men i år har vi lyktes. Og det er vi utrolig glad for, sier Glenn Tønnessen, som kan fortelle at Troens Bevis begynte å jobbe sammen med Oase for å få verdenssan­geren til Norge for fem-seks år siden. Det var imidlertid først da en svensk agent tok ballen for et par år siden at det ble fart i sakene.

– Vi tror det er drakraft i Michael. En del på Østlandet vil nok velge å høre ham på Oase, men vi tror at han kan dra publikum fra hele den sørlige delen av Norge – fra Oslo til Bergen, sier den administra­tive lederen, og fortsetter:

– Hvis en ser tilbake de siste tiårene, er Michael kanskje den aller største kristne artisten.

MICHAEL W. Smith trenger for mange ingen større presentasj­on. Han er kort og godt en av tidenes største kristne sangere. Michael har i årtier produsert og levert musikk som synges de fleste steder i verden. Han har reist verden rundt med utsolgte konsertare­naer. Under sin imponerend­e karrière er han aeret med tre Grammy Awards, 45 Dove Awards og han har solgt mer enn 15 millioner album!

– Det som også er interessan­t med ham er at han gjør mye fint humanitaer­t arbeid. Han er også stor i hjemlandet i USA. Han var en av de aller naermeste både til Billy Graham og tidligere president George W. Bush – og sang derfor i begge disses begravelse­r i fjor, sier Glenn Tønnessen.

I 2018 gav Michael ut et nytt album; «Surrounded». Smith samlet en gruppe lovsangere rundt seg og bandet og gjorde da en intimkonse­rt. Hans ønske med dette prosjektet er å forene kirken i tilbedelse.

Michael W. Smith ble nylig på ny nominert til Grammy.

Glenn Tønnessen ser fram til sommerens konsert.

– Det skal bli utrolig gøy. Og vi håper og tror at vi skal dra masse folk til regionen vår og til Kvinesdal.

Vi tror det kommer mye folk – og satser på å fylle hallen. GLENN TØNNESSEN

 ??  ??
 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Michael W. Smith holder konsert i Sarons Dal-hallen lørdag 13. juli. Arrangøren­e i Troens Bevis håper å fylle hallen med 3.000 mennesker.
FOTO: PRESSEBILD­E Michael W. Smith holder konsert i Sarons Dal-hallen lørdag 13. juli. Arrangøren­e i Troens Bevis håper å fylle hallen med 3.000 mennesker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway