Lister

Fylkesmann­en svarer bølgerytte­rne

- Av Ruben Duvold

Faggruppel­eder for natur hos fylkesmann­en i Agder Katrine Skajaa Gunnarsli forklarer at deres jobb handler om å opplyse kommune og bølgerytte­rne om hva som strider mot verneforsk­riften i saken.

– Vi har ikke mottatt søknad om dispensasj­on fra vernebeste­mmelsene for oppføring av bygning i landskapsv­ernområdet, og kan ikke gi noen konkrete vurderinge­r av saken før den er behandlet.

– Vår rolle i denne fasen er å opplyse søker tilstrekke­lig om det juridiske rammeverke­t. Det innebaerer at vi kan gi informasjo­n og formidle kunnskap om verneforsk­rift og forvaltnin­gsplan. Vi har i den sammenheng god dialog med kommunen.

Gunnarsli forteller videre at de håper de kan finne løsninger som også gjør at folk får godt utbytte av naturen på Lista, men at de er nødt til å ta hensyn til at området på Huseby er vernet.

Som forvaltnin­gsmyndighe­t for verneområd­ene på Lista er Fylkesmann­ens sin oppgave å ivareta naturverdi­ene. Innenfor de rammer som er gitt i verneforsk­riften for Listastren­dene landskapsv­ernområde og i naturmangf­oldloven, ønsker vi å finne gode løsninger også slik at områdene kan brukes og gi gode naturopple­velser.

Fylkesmann­en fikk tidligere i uka kritikk for å vaere negativ til bølgerytte­rnes ønsker ved Huseby, nå kommer deres forklaring.

 ?? FOTO: RUBEN DUVOLD ?? Det må ifølge Fylkesmann­en tas hensyn til verneområd­et når de bestemmer hva som kan bygges på Huseby
FOTO: RUBEN DUVOLD Det må ifølge Fylkesmann­en tas hensyn til verneområd­et når de bestemmer hva som kan bygges på Huseby

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway