Lister

– Det er litt skremmende

Alan Shebli flyttet 193 mil for å starte restaurant

- Av Lars Erik Larsen

Alan Shebli hadde nesten ingen kjennskap til Farsund. Nå har han flyttet fra Sørreisa for å starte restaurant.

– Det er litt skremmende, det er det, innrømmer Shebli.

For bare noen måneder siden bodde Shebli og hans kone og to barn i Sørreisa i Troms fylke og visste lite eller ingenting om Farsund foruten at hans svoger hadde bodd her i ett år. Men så ble han tipset fra svogeren om at det kanskje kunne vaere mulig å overta en restaurant i Farsund og drive for seg selv. Shebli, som hadde tre års erfaring fra pizzaresta­uranten Milano i Bardufoss, ble fristet og reiste alene ned til kaperbyen for å se på lokalet. Lokalet, som da tilhørte Samiras restaurant, så han potensial i og han ble enig med eier Samira Shlimon om å overta driften under navnet Rojda AS.

Hjemmelage­t mat

– Vi flyttet ned hit for bare en måned siden, men det har jeg fått sett så langt har vaert fint. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med noen flere, forteller Shebli.

I Sørreisa drev han også malerfirma og han har selv stått for oppussinge­n av lokalet i Storgaten. I Farsund blir det imidlertid ikke tid til noe annet enn å lage mat.

– Det blir pizza, kebab, hamburger og pasta og noe annet. Maten er hjemmelage­t, sier Shebli, som opprinneli­g er fra Syria, men som kom til Norge for fire år siden.

– Det var en drøm

Samira Shlimon omtalte det å starte spisested som som tredje drøm i livet da hun åpnet i mars i fjor. Hun angrer ikke på at hun tok sjansen, selv om hun nå overlater lokalet til andre.

– Det var en drøm for meg å drive. Jeg fikk flere nye venner og mange gode tilbakemel­dinger. Grunnen til at jeg ikke fortsetter er at jeg fikk tilbud om å jobbe som tolk og veileder i Mandal kommune. Når dette tilbudet kom, i tillegg til at jeg kunne selge restaurant­en, passet det veldig bra. Nå fikk jeg en fin jobb og Farsund får noen innbyggere, sier hun.

– Er det vanskelig å drive restaurant i Farsund?

– Det er ikke enkelt og det er ikke vanskelig. Det er utfordrend­e og du må legge ned mye tid i det. For meg passet det bedre å takke ja til den andre jobben når alt passet så bra, svarer hun.

Kamp om kundene

Med pizza og kebab på menyen og nattåpent i helgene, blir det automatisk kamp om kundene for Shebli og hans restaurant. For på andre siden av gaten holder Lille Farsund til, som tilbyr det samme. Shebli frykter ikke konkurrans­en.

– Det går fint. Maten smaker ikke likt. Jeg har også mange sitteplass­er, noe som trekker opp, tror jeg.

Driver og eier av Lille Farsund, Ahmed Ali Saleh, er heller ikke redd for konkurrans­e.

– Det går veldig bra for meg. Ikke noe problem.

Vi flyttet ned hit for bare en måned siden, men det har jeg fått sett så langt har vaert fint ALAN SHEBLI

 ??  ?? Alan Shebli er spent på mottakelse­n i Farsund, hvor han blant annet skal satse på pizza på menyen.
Alan Shebli er spent på mottakelse­n i Farsund, hvor han blant annet skal satse på pizza på menyen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway