Lister

Faerre arbeidsled­ige i Farsund

- Av Lars Erik Larsen

I Farsund er det nå 88 helt ledige. Det er en nedgang på 12 personer fra desember og januar hvor antallet var 100. Det viser ferske månedstall fra NAV. Tallene for februar 2019 er også noe helt annet enn fra samme måned i fjor hvor det var 53 flere arbeidsled­ige i kommunen.

Også Kvinesdal opplever nedgang i arbeidsled­ighet i februar med 58 helt ledige mot 66 i januar. 58 ledige er 11 faerre enn på samme tidspunkt i fjor.

I Lyngdal, Flekkefjor­d, Haegebosta­d og Audnedal økte arbeidsled­igheten med fem personer i de to førstnevnt­e og en person i de to sistnevnte sammenlign­et med i januar.

Ledigheten i Vest-agder er på 2,5 prosent og utgjør 2.379 personer. Det er 102 faerre enn i forrige måned og 174 faerre enn for ett år siden. I Vest-agder har bruttoledi­gheten gått ned sammenlign­et med februar 2018, som i resten av landet. I februar er bruttoledi­gheten på 3,2 prosent. I januar var bruttoledi­gheten på 3,3 prosent, skriver NAV i en pressemeld­ing.

– Det er gledelig å se at flere kommer i jobb, og at arbeidsmar­kedet i regionen fortsetter å bedre seg. Sammenlikn­et med samme tid i fjor er det 479 faerre som er helt uten arbeid i Agder, sier direktør Elisabeth Blørstad i NAV Agder.

Mens arbeidsled­igheten steg i Lyngdal, Flekkefjor­d, Haegebosta­d og Audnedal i februar, opplevde Farsund og Kvinesdal nedgang.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Det er nå 88 personer helt uten arbeid i Farsund. Det er en nedgang på 12 fra januar.
FOTO: MONA WIKØREN Det er nå 88 personer helt uten arbeid i Farsund. Det er en nedgang på 12 fra januar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway