Lister

– Synes jo det er sent

Berørt bokhandler fikk byggeinfor­masjon torsdag

- Av Ruben Duvold

Arbeidet rundt utbygginge­n av Eilert Sundt starter allerede 11. mars, men informasjo­nen til de berørte har frem til denne uken vaert fravaerend­e.

Om under to uker begynner arbeidet med utbygginge­n, og flere veier kommer til å bli stengt. Åshild Vere Jacobsen er eier av Farsund Libris, som er berørt av stengingen, men informasjo­nen rundt utbygginge­n fikk hun først torsdag, etter at hun sendte brev til kommunen i forrige uke.

– Jeg synes jo det er sent, og jeg skulle ønske at de hadde vaert mer mye flinkere til å kommuniser­e på et tidligere tidspunkt. Det kunne spart mye frustrasjo­n for flere enn bare meg.

– Informasjo­nen var etter sigende ikke klar før i går og i dag – hvilket i seg selv er ganske oppsiktsve­kkende for et såpass stort prosjekt. Imidlertid synes jeg ikke det er grunn god nok til å la vaere å kontakte de berørte parter som selvfølgel­ig har behov for informasjo­n; i så fall får man heller informere om at planene ikke er klare, og angi et tidspunkt for når de vil foreligge. Å stikke hodet i sanden slik kommunen her har gjort, synes jeg er en dårlig strategi.

11. mars

Leder for teknisk drift i Farsund kommune, Sten Otto Tjørve, sier de ikke hadde mulighet til å komme med direkte informasjo­n til de berørte før de visste alle detaljene om hva som skulle foregå.

– Jeg kan først og fremst fortelle at vi starter 11. mars, noe som er litt under to uker til.

– Jeg er klar over at det er kort tid, men vi hadde et samarbeids­møte på onsdag med Agder Energi, Relacom, Brødrene Thorkildse­n og Agder fylke for å finne ut av en tidsplan på hvordan alt arbeidet kommer til å bli.

–Det er helt umulig å gi informasjo­n før vi har en fremdrifts­plan. Før møtet på onsdag kunne vi si lite om hva som skulle skje, fordi det var flere ting vi ikke visste om arbeidet, som er viktig å vite før vi kan informere de berørte.

– Har tiltro

Vere Jacobsen er fornøyd med at hun nå har fått informasjo­n, selv om det har tatt lang tid, og hun måtte sende inn et brev til kommunen i forkant for å spørre etter en forklaring.

–Sten Otto Tjørve kom med grei og klargjøren­de informasjo­n. Det var viktig å få et kart med nøyaktige stedsangiv­elser og fint å få vite om framdrift og planer. Det er bra å få mulighet til å stille spørsmål og kunne ha en dialog. Jeg har tiltro til at alle parter vil gjøre det de kan for at byggeperio­den skal gå så smertefrit­t som mulig.

– En mulighet

Jacobsen prøver likevel å vaere positiv til selve prosjektet og har lyst til å se fremover.

– Jeg synes det er kjempeposi­tivt at det skal skje noe i Farsund. Det at det skal komme en ny skole. Vi er heldige som får oppleve at det skal brukes så mye midler til å ruste opp i byen.

– Jeg tenker at vi må se fremover. Det er ingen diskusjon om skolen skal komme her eller der, den kommer, og den kommer i Farsund sentrum. Da må vi glede oss over det, og se på det som en mulighet.

Å stikke hodet i sanden slik kommunen her har gjort, synes jeg er en dårlig strategi. ÅSHILD VERE JACOBSEN

 ??  ?? Eier av Farsund Libris, Åshild Vere Jacobsen fikk torsdag den første direkte informasjo­nen fra kommunen om hvordan byggingen utenfor butikken hennes kommer til å bli.
Eier av Farsund Libris, Åshild Vere Jacobsen fikk torsdag den første direkte informasjo­nen fra kommunen om hvordan byggingen utenfor butikken hennes kommer til å bli.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Leder for teknisk drift Sten Otto Tjørve har allerede snakket med Åshild og vil informere de andre berørte av stengingen innen kort tid.
FOTO: TOM ARILD STØLE Leder for teknisk drift Sten Otto Tjørve har allerede snakket med Åshild og vil informere de andre berørte av stengingen innen kort tid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway