Lister

Schengen-avtalen må sies opp

-

Schengen-avtalen som gir kriminelle fri adgang til Norge må snarest sies opp!

Da Norge undertegne­t Schengen-avtalen i 2001, ble grensekont­rollen bygget ned. Etter at flere og flere tidligere østeuropei­ske land har blitt medlem av EU, har kriminelle fra disse landene fritt kunnet bevege seg inn og ut av Norge - uten noe saerlig risiko for å bli tatt. Dette må nå ta slutt justismini­ster Tor Mikkel Wara.

Bander fra Øst Europa kan kjøre gjennom andre land og inn i det rike Norge, begå innbrudd og ran, fylle opp bilene og kjøre hjem, med liten risiko for kontroll. Eneste risikoen er eventuelt tollerne, men de kontroller­er bare promiller av biltrafikk­en inn og ut av Norge. Og da har jeg ikke sagt et eneste ord om den meget alvorlige kriminalit­eten som: Ulovlig innføring av utenlandsk­e arbeidere som jobber svart, menneskesm­ugling, traffickin­g og narkotika.

Den norske grensen står på vidt gap for utenlandsk­e kriminelle. Derfor må Norge snarest få en langt bedre grensekont­rollen enn det vi har i dag - og det haster statsminis­ter Erna Solberg. Etter at regjeringe­n til: Høyre, FRP og Venstre ble utvidet med KRF som spesielt har en meget liberal og åpen politikk for innvandrer­e og asylsøkere i og utenfor Europa - trenger Norge og det norske folk større trygghet og bedre grensekont­roll ved at Schengen-avtalen sies opp. Nok er nok!

Vidar Kleppe

Fylkesting­srepresent­ant for Demokraten­e i Vest-agder

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway