Lister

Har en god evne til å snakke med folk

-

– Det blir veldig spennende, og jeg gleder meg. Samtidig er det vemodig å forlate Cameron i Kristiansa­nd, hvor jeg har jobbet i mer enn seks år. Det var en god arbeidspla­ss med mange flotte ansatte, innleder Grimsby.

HAN KOMMER altså fra stillingen som Hr-manager (personalsj­ef) for oljeservic­eselskapet Cameron, et firma som på verdensbas­is har noe sånt som 100.000 ansatte, med hovedkonto­r i Houston, Texas. Lokalt snakker vi om cirka 400 ansatte. Han har i flere år også vaert Hransvarli­g ved GE Healthcare i Lindesnes Fabrikker, tidligere Nycomed. Han har dessuten jobbet flere år i Forsvaret og har også vaert innom Bredero i Farsund. Siden han bor i Farsund har flere av arbeidsfor­holdene medført mye pendling. – I mange år levde jeg naermest i en bag, så det skal bli godt med mindre reising. Med jobb i Kvinesdal kan jeg reise hjem hver eneste dag. Jeg har også hatt jeg et lite krypinn her i Kristiansa­nd, hvor jeg gjerne overnattet noen dager per uke, uttalte den påtroppend­e personalsj­efen i Kvinesdal til Lister, for snart to måneder siden. Da ble det nemlig klart at det var han som hadde fått jobben.

RUNE GRIMSBY var en av 14 søkere til jobben som personalsj­ef. Som sjef og rådmann får han en annen eks-friidretts­utøver, nemlig tidligere norgesmest­er på 200 meter, Jens Arild Johannesse­n fra Lyngdal. Det var åtte menn og seks kvinner som søkte jobben som personalsj­ef i Kvinesdal kommune.

Av de til sammen 14 søkerne var ti bosatt i Lister-regionen; fem i Kvinesdal, to i Flekkefjor­d, to i Farsund og en i Lyngdal. DET KANSKJE ikke alle vet er at Rune Grimsby har en karriere som høydehoppe­r. I sine glansdager kom han på 10. plass i NM. Han har personlig rekord på to meter og tre centimeter.

– Jeg satt meg tidlig et mål om at jeg skulle klare kravet som ble stilt for å kunne vaere med i NM. Jeg var nok ikke av de aller største talentene, men jeg klarte målsetting­ene jeg satt meg. Idretten har laert meg å jobbe systematis­k for å nå mine mål. Dette er også noe jeg kan kan dra nytte av i den nye jobben min i Kvinesdal, mener Grimsby.

I tillegg til egen karriere har han også vaere med som leder, nestleder og styremedle­m i Lista IL i mange år. Han har dessuten vaert styremedle­m i Vest-agder Idrettskre­ts i en årrekke. Han holder seg fortsatt i god form, og trener jevnlig.

– Hva blir de største utfordring­ene?

– Siden jeg kommer fra det private naeringsli­vet, så må jeg laere meg en del nye ting. I det offentlige er det jo en del regler som gjelder. Blant annet må jeg forholde meg til krav til offentligh­et, og politiske vedtak som blir gjort. Men jeg vil få mange gode folk rundt meg, som sikkert kan hjelpe, sier han.

Kvinesdals nye personalsj­ef har allerede vaert og hilst på noen av sine nye kolleger.

– Jeg vil bruke mye av tiden, til å begynne med, til å bli bedre kjent med de som arbeider der, og arbeidspro­sessene, sier han.

HAN UNDERSTREK­ER at han tidligere ikke har jobbet i det offentlige, om man ser bort fra en periode på da 1990-tallet, da han tok befalsutda­nning.

– Men det begynner å bli en del år siden, og mye har sikkert endret seg, sier han.

Selv om denne stillingen er i det offentlige, tror han at mye av jobben vil vaere den samme. I tillegg til utdannelse­n fra befalskole­n har han mastergrad fra BI i Hr-strategi, som han tok så sent som i 2014.

Å VAERE Hr-ansvarlig (human resources) innebaerer å vaere et bindeledd mellom de ansatte og bedriften. For eksempel å følge opp ansatte som må slutte på grunn av krav til nedbemanni­nger, eller omvendt.

– Hva er dine sterke sider?

– Jeg har lang erfaring på dette feltet. Samtidig tror jeg at jeg har en god evne til å snakke med folk, sier han.

– Går du mye ned i lønn?

– Ja, det gjør jeg. Men det er ikke alltid penger er det viktigste, overbevise­r han.

DEN NYE personalsj­efen i Kvinesdal kommune hadde altså sin første arbeidsdag fredag.

– Det er jo en spesiell følelse å begynne med noe helt nytt. Det er jo sånn at man vet hva man har, men ikke hva man får. Samtidig er det viktig å se framover, og jeg gleder meg virkelig til å begynne på noe nytt. Og så ser jeg fram til å kunne bo hjemme også på hverdagene, fremholder han.

Rune Grimsby vil bli Hr-ansvarlig for 630 ansatte i Kvinesdal kommune. Det tilsvarer 485 årsverk (per 2017), fordelt på 16 tjenesteen­heter, får avisen opplyst fra Servicekon­toret i Kvinesdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway