Lister

Scoret fire mål hver mot Risør

-

Stakkars Risør ble sendt hjem med 9-1 tap etter at Ronny Skårdal og Kenny Simonsen scoret fire mål hver.

Lyngdal var i skikkelig vårform denne første lørdagen i mai 1993. Det var ingenting å si på verken innsats eller sulten på scoringer. Etter at Risør faktisk tok ledelsen, formelig haglet det med sjanser og scoringer i motsatt ende av banen.

Scoringene fordelte seg på kun to spillere. Det sto 6-1 ved pause etter fire mål av Kenny Skårdal og to mål av Ronny Skårdal. Rett før pause ble Kenny skadet og måtte gå av banen. I 2. omgang scoret først Ronny Skårdal to mål til, før et selvmål avsluttet scoringsfe­sten.

Lokalavise­ns medarbeide­r var imponert over Lyngdal: Sjelden eller aldri har undertegne­de sett så mye bra fotball i en lokal kamp. Laget er godt besatt på alle plasser. Det skal derfor overraske meg mye hvis ikke seriemeste­rskapet havner i Lyngdal, skrev vår medarbeide­r etter målorgien mot Risør.

Lyngdal stilte dette laget: Atle

Igland, Vidar Omland, Karl Erik Lohr, Billy Simonsen, Geir Igland, Glen Naglestad, Øyvind Bruntveit, Glenn Alan Newport, Ronny Skårdal, Johnny Ballestad

og Kenny Simonsen. Innbyttere: Svein Olav Bråthen og Jan Sanden.

Kenneth Haegeland og Billy Simonsen var trenere i 1993, og Lyngdal ble til slutt nummer fire i 4. divisjon.

Ronny Skårdal og Kenny Simonsen toppet de rødes toppscorer­liste etter endt sesong med henholdsvi­s 14 og 13 mål.

Skårdal var 18 år og satset etter hvert mer på friidrett enn fotball. Han var både kjapp og spretten og sikret seg Nm-bronse i tresteg både i 1997, 1999 og 2002.