Lister

Velforenin­g bekymret for utbygging

- Av Lars Erik Larsen

– Vi er bekymret for sterkt redusert adkomst til boliger og kontorer angående avsperring av Strandgate­n under graveog byggeperio­den. Det samme gjelder støy ved spunting og graving, skriver foreningen i et brev til kommunen. Foreningen mener at de, som naermeste naboer, får alle ulempene i byggeperio­den. Likevel opplever de at kun taes hensyn til utbyggers behov.

–Vi tar således for gitt –og krever – at alle boliger og kontorer med inngang fra Strandgate­n blir tilgjengel­ig og at fortauene holdes åpne. Det må tas henyn til adgang for utryknings­kjøretøyer og rømningsve­ier fra eiendommen­e. Ikke alle har inngang fra brygga på sjøsiden.

– Hovedriggp­lass med anleggskra­n er planlagt på Jansens Plan som vil frata all parkering på Jansens Plan og medføre stenging av all parkering på privat eiendom langs brygga til Strandgate­n 2, 4, 6, og 10. Disse må erstattes med alternativ parkering i naerheten. Vi forventer da at hele Torget og Eplehagen åpnes for parkering. Det er overhodet ikke akseptabel­t med parkering på Gåseholmen eller Nordkapp, står det videre fra velforenin­gen til kommunen.

Velforenin­gen forventer at det blir ført kontroll på berørte eiendommer før og etter. De forventer også at det blir lagt opp til støymåling i byggeperio­den.

Strandgate­n Ve & Vel er bekymret for konsekvens­ene av skoleutbyg­gingen i Farsund.

 ??  ?? Strandgate­n Ve & Vel er blant annet bekymret for støyen under skoleutbyg­gingen.
Strandgate­n Ve & Vel er blant annet bekymret for støyen under skoleutbyg­gingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway