Lister

Én namsfogd for hele Agder

- Av Ruben Duvold

Politiet vil endre organiseri­ngen sin ved å bare ha én namsmyndig­het i hele Agder politidist­rikt.

Den sivile rettspleie­n i Agder politidist­rikt er per nå ansatt med 10 namsmenn fordelt utover de forskjelli­ge politidist­riktene og én namsfogd bare for Kristiansa­nd. Nå foreslår politimest­er i Agder at dette forandres, slik at hele distriktet skal få én felles namsfogd. Formålet skal blant annet vaere at det skal bli økt kvalitet i arbeidet med en kompetent namsfogd i forhold til mange med ulikt kompetanse­nivå.

Noe av grunnen til at politiet vil endre dette er kommunesam­menslåinge­n. Denne nye inndelinge­n av kommunene får betydning for hvordan politiet skal forholde seg til de forskjelli­ge politidist­riktene, og de føler noe er nødt til å bli endret på.

Det nye forslaget gjør at politiet kan flytte på saker og saksbehand­lere på tvers av kommunegre­nsene, samtidig som kompetanse­n beholdes i hvert enkelt politidist­rikt. Politiet skriver i sitt høringsbre­v:

«Ved én namsfogd styrkes faget, og kvaliteten ivaretas av en og samme namsmyndig­het for hele politidist­riktet. Ved å stedsplass­ere medarbeide­re i alle lensmanns- og politistas­jonsdistri­kt sikres naerhet til publikum og samarbeids­partnere som i dag.»

Høringsbre­vet har blitt sendt til alle kommuner i Agder som har blitt gitt en frist til 1. april på å gi et høringssva­r i saken.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Politiet i Agder vil ha bare én namsmyndig­het for hele distriktet, i forhold til elleve.
FOTO: MONA WIKØREN Politiet i Agder vil ha bare én namsmyndig­het for hele distriktet, i forhold til elleve.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway