Lister

Nytt styre i Handelshus­et Kvinesdal

-

Styreleder blir Pål Hompland (valgt for to år), nestleder Merete R. Nilsen (et år). styremedle­mmer blir Inger Lise Åmot Traeland (to år), Bjørn Morris Egenes (to år), Rolf Terje Klungland (to år) og Tom A. Lindland (et år). Varemedlem­mer er Olav G. Søgård, Inge Anne R. Gilbertson og Astrid Kloster. Åse Gjelsten Versland, som har ledet handelshus­et siden i høst, fortsetter i sin stilling.

fremgår det blant annet at Sommernatt-arrangemen­tet var en knallsukse­ss, med fint vaer og ikke minst mye folk.

–Vi er i dialog med Sarons Dal, og vi skal prøve å spille hverandre enda bedre, vektla hun.

Også opplegget med julekalend­eren fungerte svaert godt, ifølge Versland.

– I 2018 hadde vi igjen en koffert med 100.000 kroner i hovedpremi­e. Vi fikk inn 9.500 handlekort. I tillegg kjørte vi superlørda­ger som i fjor, der vi trakk ut tre kofferter med verdi på henholdsvi­s 1.000, 2.000 og 10.000 kroner. Loddene var kvittering­ene for dagens handel, og man måtte vaere til stede for å kunne vinne. Dette var en suksess, fastslo Versland.

Andre ting som ble trukket frem var blant annet en slede og pynting av paviljonge­n.

– Sammen med mange traer på torget ble det godt mottatt. Vi satser på å utvide dette i 2019, og kanskje finner vi en «Rudolf» (et reinsdyr) også, sa Versland.

Black Friday

Også Førjulsmar­kedet fikk rosende omtale.

– Førjulsmar­kedet var et nytt arrangemen­t i regi av Menighetss­enteret sammen med Handelshus­et Kvinesdal. I år blir dette et handelshus-arrangemen­t, og vi utvikler det videre sammen med Menighetss­enteret, ble det sagt.

Når det gjelder Black Friday, så var det delte meninger om den på møtet. Blant annet ble det yret, fra medlemmer av handelssta­nden, at man var misfornøyd­e med hele opplegget, og at Kvinesdal kanskje burde lage sin egen vri på dette landsomfat­tende fenomenet.

Handelstan­dsleder Åse Versland sa hun skulle ta innspillen­e med seg i det videre arbeidet.

– Litt satte

Årsmøtet ble avsluttet med et foredrag av hotelldire­ktøren, den driftige rogalendin­gen Agnes Berntsen, som tok sats allerede fra starten.

– Vi bor i ett av de rikeste landene i verden, men også i et av de sykeste landene. Vi har nok blitt satte, og det gjelder hele landet, som hun sa.

I kjølvannet av dette uttalte hun var en ivrig bruker av lokale butikker.

– Men jeg er veldig nøye på hva slags service jeg får. Hvis jeg føler at de ikke er tilstrekke­lig oppmerksom­me så går jeg bare.

Agnes Berntsen, henviste også til ordspråket «Vi blir født som originaler. Hvordan kan det da ha seg at vi dør som kopier», som første gang ble formulert av den engelske forfattere­n Edward Young på 1600-tallet en gang.

Det tolker vi som at hun mener det er viktig å vaere seg selv, og å våge å ta egne valg, også om man driver lokale butikker.

 ??  ?? Agnes Berntsen advarte mot passivitet.
Agnes Berntsen advarte mot passivitet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway