Lister

Fikk opp volumet

Rekordår for Ytterdahl AS i fjor

- Av Lars Erik Larsen

Daglig leder mener Ytterdahl AS hadde marginene med seg i fjor, i det som var et rekordår for bedriften.

– Vi hadde jevn ordretilga­ng gjennom hele året i alle våre avdelinger, det er det som gjør at vi får et greit år, sier daglig leder og medeier i Ytterdahl AS, Knut Martin Ytterdahl.

I det som var «et greit år» for entreprenø­rselskapet, ble det omsatt for rett over 40 millioner kroner. Det var en økning på rundt 10 millioner kroner fra året før. Ytterdahl AS, som tidligere het Brødrene Ytterdahl, har aldri tidligere hatt en så høy omsetning. Resultat før skatt viser et overskudd på 2,7 millioner kroner. I 2017 var samme resultat 168.000 kroner.

Små marginer

– Det er små marginer i vår bransje. For at vi skal ha få et resultat som dette, er vi avhengige av å få opp volumet. Det klarte vi i fjor. Det er også derfor resultatet blir hyggelig, sier daglig leder.

Selskapet – som eies av nevnte Knut Martin (22,5 prosent, Rolf O. Ytterdahl (29,5 prosent), Stein A. Ytterdahl (18 prosent) og Kjetil Ytterdahl, Jan Arve Ytterdahl og Thomas Ytterdahl (alle 10 prosent) hadde før fjoråret 36 millioner kroner som rekordomse­tning. Det var tilbake i 2014. Daglig leder mener de bør ligge et sted mellom 35 og 40 millioner kroner i omsetning, for å få ønsket overskudd.

– Det er hardt, målrettet arbeid som nå gir resultater. Vårt mål er å sikre arbeidspla­ssene til alle som jobber her og da vi må holde oppe volumet. Klarer vi det, vil det også ligge litt igjen på slutten på av året.

Styreleder Stein A. Ytterdahl sier følgende om fjorårets resultat i en kommentar til Lister.

– Med stabile og dyktige medarbeide­re er det absolutt mulig å drive god business i Lister og omegn.

2019

Det gode året førte også at eierne kunne ta ut 1,2 millioner i utbytte. Det er mer enn noen gang tidligere, viser regnskapet. Hvordan 2019 blir, er for tidlig å si noe om, mener Knut Martin Ytterdahl.

– Vi er avhengige av prosjekter rundt oss. I fjor var vi som sagt heldige og hadde marginene med oss. Andre år har vi hatt marginene mot. Det er for tidlig å si noe om hvor vi ender opp allerede nå.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? 2018 var et godt år for Knut Martin Ytterdahl (t.v.), Rolf Ytterdahl og Thomas Ytterdahl og resten av Ytterdahl AS.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS 2018 var et godt år for Knut Martin Ytterdahl (t.v.), Rolf Ytterdahl og Thomas Ytterdahl og resten av Ytterdahl AS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway