Lister

– Thele er favoritt

Flekkefjae­ringen ventes først i mål på Sesilåmi

- Av Lars Erik Larsen

Joar Thele pekes ut som storfavori­tt foran helgens Sesilåmi. Flekkefjae­ringen forstår favorittst­empelet.

–Thele er favoritt, det er det ingen tvil om. Så vil jeg si at Sjur Obrestad Gabrielsen er «nestfavori­tt». Jeg tror likevel det blir svaert tøft å slå Thele i år. Han gjorde det jo svaert bra i Vasaloppet, sier rennleder og daglig leder i Sesilåmi, Ørjan Ravndal til avisen Lister.

Joar Thele fra Flekkefjor­d var kun en spurtduell unna en topp ti-plassering forrige helg i Vasaloppet og seiler med det opp som en stor favoritt til å gå helt til topps i helgens sesilåmi. Det er også hans eget mål.

– Det er klart at jeg reiser hjem for å kjempe om seieren. Jeg må innrømme at jeg vil oppleve det som en stor nedtur om jeg ikke ikke vinner rennet, sier han selv.

Ikke ny rekord

Løyperekor­den i Sesilåmi er det Svein Tore Sinnes som har med tiden 2.13,12. Selv om Thele kommer rett fra et meget sterkt resultat i Sverige, tror verken hans selv eller rennledere­n på at rekorden ryker i helgen.

– Forholdene har ekstremt mye å si for tiden i dette rennet. Det har blitt vunnet løp på 2.13 og det har også blitt vunnet på 3.15 i løpet av de ti siste årene. Det er ikke bare fordi den og den stiller til start, for så mye skiller det ikke blant de aller beste. Til helgen blir det ikke rekordføre, slik det ligger an nå. Jeg tipper at vinneren kommer i mål etter to timer og 30 minutt, sier Ravndal.

– Det blir ikke klink is og da går det ikke så fort. Skal jeg tippe, havner vinneren på 2.30 cirka, sier Thele og er med det enig med rennledere­n.

Tror på Ol-vinner

Årets renn er nummer 40 i rekken. Tidligere olympisk mester i padling, Eirik Verås Larsen fra Flekkefjor­d, har to renn bak seg i Sesilåmi, men han gikk sist for 25 år siden, ifølge ham selv. Rennledere­n tror imidlertid på en overraskel­se her.

– Jeg har gått med Verås Larsen i Vasaloppet og han er god. Jeg tipper han kan overraske med topp fem-plassering, sier Ravndal.

Verås Larsen humrer godt når han hører spådommen fra Ravndal.

–Det er ikke aktuelt. For å klare det, må man trene. Det gjør ikke jeg. Jeg trener kanskje to dager i uken. Mitt mål er å komme innenfor topp 100.

– Det spås en vinnertid på 2.30. Hvor lang tid bør du bruke da?

– Forholdene spiller veldig inn her, men si at jeg havner 30 minutter bak Thele eller den som vinner, da skal jeg superfornø­yd. Da har jeg overgått meg selv, svarer han.

Over 1.100

Tirsdag var det over tusen påmeldte til rennet som går fra Brokke i Setesdal til Sinnes i Sirdal. Ifølge Ravndal er det også mange som sitter på gjerdet helt til siste dag for å se hvordan vaeret blir.

–Det bør komme over 1.100 deltakere og det er vi veldig godt fornøyd med. Det blir et veldig flott renn.

Deltakerli­sten viser at rådmann i Farsund, Ståle Manneraak Kongsvik, skal gå de over fem milene. Han får blant annet følge av Venstre-politiker Oskar Tveit og Hans Petter Hagen i Glastad Farsund. Fra Lyngdal skal blant annet Jan Åge Sakariasse­n og Asle Foss delta. Siri Mygland, Jan Roger Farstad og Olav Sindland er blant de påmeldte fra Kvinesdal.

Til helgen blir det ikke rekordføre, slik det ligger an nå ØRJAN RAVNDAL

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Joar Thele er klar for helgens Sesilåmi.
FOTO: PRIVAT Joar Thele er klar for helgens Sesilåmi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway