Lister

I livets storm

-

I dag skriver jeg til deg som kjenner på at det kan storme litt i livet.

Jeg har aldri fått oppleve å vaere ute i båt, når det virkelig stormer. Når vinden herjer og bølgene blåser til. Når dønningene blir så store at du får medfart nedover på den ene siden og båten nesten tipper rundt – når du er på vei opp igjen. Når regnet i luften treffer deg horisontal­t i fjeset. Da stormer det skikkelig.

Noen ganger så opplever jeg livet mitt slik. Det stormer slik at jeg ikke klarer å tenke klart, og tankene blir kastet rundt alle veier. Jeg klarer heller ikke se over neste bølgetopp. Det eneste jeg får blikket på, er utfordring­en som ligger rett foran meg. Jeg klarer ikke se det store og fulle bildet. Det er så mange bølger, utfordring­er som slår i mot. Jeg mister sikten, og overveldes av bølgene den ene etter den andre.

Matteus 14.29-31

«Kom!» Sa Jesus. Peter steg ut av båten og gikk på vannet bort til Jesus. Men da han så hvor hardt det blåste, ble han redd. Han begynte å synke, og ropte: «Herre, berg meg!» Straks rakte Jesus hånden ut og grep fatt i ham og sa: «Du lite troende – hvorfor tvilte du?»

Når det stormer i mitt liv – har jeg opplevd i mitt liv å heller skylde på Gud, enn å feste blikket mitt på Ham og søke hjelp. Jeg tror det er mange mennesker som er i samme båt som meg. Det er enklere å skylde på Gud som årsak til våre problemer. Enn å holde blikket festet på Ham, mens vi vandrer gjennom stormen. Fest blikket på Jesus, når det stormer og hold blikket festet også når stormen har roet seg. Jonas Hompland, ungdomspas­tor i Lista Misjonskir­ke

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway