Lister

Russens president

- Av Ruben Duvold

19 år gamle Benjamin Thomas Turner er Eilert Sundt-russens president i år.

– Jeg ble først spurt om jeg skulle vaere president. Da var jeg umiddelbar­t veldig usikker, men så kom dagen hvor det skulle stemmes og det eneste navnet noen hadde foreslått var mitt, så man kan si jeg ble valgt av folket.

– Når jeg først ble valgt, så visste jeg at jeg kom til å gå «all inn» for det.

BENJAMIN liker å bruke fritiden på å vaere med venner og å spille volleyball. Han tar fagene s-matte, rettslaere og psykologi som valgfag på videregåen­de og er rødruss. Han forteller selv at han aldri har tatt på seg slike oppgaver før, men trives i stillingen så langt

– Det ekstra ansvaret jeg har fått handler jo om å ha kontroll på alle, noen intervjuer, taler og en del møter som kommer med denne stillingen. Likevel synes jeg det har gått veldig bra til nå.

– Jeg må innrømme at jeg kan bli litt nervøs når jeg skal opp å tale eller lignende, men jeg blir bare sikrere på det etter hvert, og det går bedre enn forventet.

– Det blir helt sikkert en del mer å gjøre utover april og mai, det er da det braker løs for vår del.

– Hvis dagen var to timer lengre, hva ville du da brukt de to timene på?

Jeg pleier å vaere god til å bruke den tiden jeg har, selv om jeg kan vaere treg på forskjelli­ge ting. Hvis den muligheten hadde bydd seg så har jeg på følelsen at de to ekstra timene hadde gått til søvn. Det hender nettene blir litt lange, så jeg kunne trengt dem.

RUSSEN har tidligere hatt blant annet flaskeinns­amlinger og moteshow, men de har fortsatt en del å gjøre før eksamene kommer. Russen skal ha revy den 30. mars og bøssebaeri­ng i neste uke, begge til inntekt for kreftforen­ingen som er russens hjertesak i år. De skal i tillegg ha ulike russefeste­r, Litt opplegg på 17. mai, russedåp, russebryll­up og så skal de alle sammen også ha en tur til Danmark. Benjamin har ikke planene helt lagt klart for fremtiden. Det han vet er at han skal i militaeret i januar 2020. Han har likevel lyst til å jobbe med noe som skaffer gode penger, og han trives med å holde på med.

– Jeg tenker å bruke erfaringen jeg har fått som russepresi­dent til å jobbe videre med noe lignende, fordi jeg liker å vaere sosial og vaere rundt folk. Det er fint å ha russepresi­dent på Cv-en når jeg kommer så langt, sier han.

– Jeg har laert mye som russepresi­dent som jeg håper å få brukt i fremtiden. Jeg har blitt mye bedre til å snakke foran folk og jeg har egentlig vaert alt for snill tidligere, det har jeg avvendt meg litt og laert å bli litt strengere. Det å finne den balansen mellom å vaere snill og streng som gjør at det blir best mulig for alle, er noe jeg har prøvd meg på, noe som ikke alltid er like enkelt, fortsetter han.

– Er det noe folk flest ikke vet om deg?

– Som jeg nevnte tidligere kan vaere litt treg på forskjelli­ge ting og kommer ganske ofte litt sent til ting, ikke på skolen, men en del andre ting jeg skal på, understrek­er Benjamin.

– Folk som ikke kjenner meg så godt oppfatter meg nok også som veldig stille, men når jeg først blir kjent med folk så er jeg ganske god til å snakke.

– Alle vet at jeg er veldig snill, så det er ikke noe nytt. Mottoet mitt etter jeg har blitt russepresi­dent er at det ordner seg for snille gutter.

HVERT ENESTE ÅR får russen på seg et rykte blant mange for å bare vaere ungdommer som fester for mye og ødelegger alt, men Benjamin synes likevel de aller fleste som møter på dem og som vet de er russ, ikke har det synet.

– Jeg føler folk er veldig positive til oss som russ. Mange kjenner russen og vet hvem vi er, og når vi er et miljø som vi er, så kjenner alle hverandre. Med det føler jeg de er veldig åpne mot oss. Vi har også et veldig godt samarbeid med politi og rektor. Alt i alt går ting ganske bra.

– Vi ser i media og litt forskjelli­g at ikke alle er like glade i russen, men det går ikke så veldig inn på oss.

Likevel sier Benjamin at de tar innover seg at ting av og til kan gå over styr og prøver å gjøre tiltak som skal hindra at det skjer, og for å forklare folk hvem egentlig russen er

– På skolen har vi hatt foredrag med både elever og foreldre for å snakke om hva som skjer i russetiden og fortelle dem at det man ser står skrevet negativt om russen ikke alltid er hele sannheten, og det er noe som skjer veldig sjeldent.

HAN PÅPEKER OGSÅ at det er stor forskjell på hvordan Eilert-russen er, i forhold til hvordan de kan vaere i større byer rundt om i landet.

– I de større byene har de russebiler/ busser og bruker millioner av kroner. Det skjer ikke her. Ingen av oss har en gang russebil i år, og det blir brukt minimalt med penger i forhold.

– Har du noe spesielt du ser frem til?

– Jeg ser først og fremst frem til å bli ferdig med eksamenene, men jeg ser også frem imot den gøye tiden vi har foran oss med russen, og alle minnene vi kommer til å ha for resten av livet. Det er veldig viktig å lage de minnene.

Benjamin Thomas Turner er årets russepresi­dent på Eilert Sundt. 19-åringen fikk stillingen litt tilfeldig, men håper den kan gi ham god erfaring videre.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway