Lister

– Tenk annerledes!

Gravingen i Farsund sentrum begynner mandag Allerede mandag starter gravingen i byen i forbindels­e med utbygginge­n av Eilert Sundt.

- Av Ruben Duvold

Kommunen oppfordrer folk til å gå eller sykle i den lange perioden som kommer.

– Eventuelt er det mange andre muligheter også som fungerer bra. Samkjøring, kollektivt­rafikk og man kan parkere et lite stykke utenfor byen for så å gå de få hundre meterne inn på morgenen før jobb eller skole.

Stenger veier

Arbeidet starter ganske smått. Mandag stenges veien fra innkjøring­en til Gåsholmen og noen meter mot kjørestad. Det betyr at folk fortsatt kan kjøre gjennom Strandgate­n hvis de skal inn til Gåseholmen. Alle fra Kjørestad må derimot kjøre helt rundt i noen dager.

–Etter de er ferdige på den siden stenger vi strandgate­n og da kommer den til å vaere stengt i to og et halvt år, men vi åpner da opp igjen veien fra Gåsholmen mot Kjørestad. Vi er nødt til å alltid kunne lede folk over broa, forklarer enhetslede­r Sten Otto Tjørve

– Det er bare akkurat de første dagene at veien mot Kjørestad fra broa blir stengt, ellers så kommer det til å vaere stengt andre veien, legger planlegger i Farsund kommune Hilde Synnes Drønen til.

Annerledes­tenking

Kommunen oppfordrer de fleste som har mulighet til å sykle og å gå gjennom hele denne byggeperio­den fordi det kommer til å bli mindre ledige parkerings­plasser i bykjernen og flere som sloss om de som er åpne. Tjørve legger også til at det er flere steder man kan parkere utenfor byen som er veldig gode alternativ.

– Se på den parkerings­plassen rett der ute, der står det nå én bil. Det er en parkering mange flere kan bruke i løpet av byggeperio­den, og det er ikke veldig langt å gå til byen, sier Tjørve mens han peker på parkerings­plassen mellom Gåseholmen og Ssjømannss­kolesvinge­n som er lite brukt.

– Veldig mange parkerings­plasser står også ledig oppe med Misjonskir­ken og Musikkens hus på andre siden av byen, hvis man bare gidder å bruke litt ekstra tid på morgenen til å gå ned derfra. Det handler bare om å tenke litt annerledes.

– Det åpnes også på Torvet i Farsund allerede over helga og frem til prosjektet er ferdig, så der kommer det til å bli en del ekstra parkerings­plasser for folk å bruke. Torvet kommer til å vaere åpent ti måneder i året. To måneder i sommer kommer det ikke til å vaere parkerings­muligheter der på grunn av andre ting som skal skje, forteller Tjørve.

Aksjon

Drønen legger også til at de oppfordrer alle som har mulighet til å melde seg på årets «sykle til jobben aksjon», hvor

Det er en parkering mange flere kan bruke i løpet av byggeperio­den, og det er ikke langt å gå til byen. STEN OTTO TJØRVE

kommunen betaler påmeldinge­n, noe som også er med på å hjelpe på parkerings­plassene i byen.

Gravingen i Theis Lundegaard­s gate begynner etter pengeveien og Inger Sundts gate, noe som vil si at den ikke kommer til å bli stengt på en stund. Kommunen har likevel fortsatt ingen dato på når dette kommer til å skje.

 ?? FOTO: FARSUND KOMMUNE ?? Planlegger Hilde Synnes Drønen og enhetslede­r Sten Otto Tjørve fra kommunen håper flere vil unngå å parkere i byen i løpet av byggeperio­den, og heller velge gå eller sykle.
FOTO: FARSUND KOMMUNE Planlegger Hilde Synnes Drønen og enhetslede­r Sten Otto Tjørve fra kommunen håper flere vil unngå å parkere i byen i løpet av byggeperio­den, og heller velge gå eller sykle.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Torvet i Farsund skal åpnes over helga for parkering, og vaere åpent ti måneder i året (unntak: to måneder på sommeren)
FOTO: OLAV HOEL Torvet i Farsund skal åpnes over helga for parkering, og vaere åpent ti måneder i året (unntak: to måneder på sommeren)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway