Lister

Venter på svar hvor veien kommer

-

Så langt har Nye Veier innløst tre av tolv boliger i Herdal. Beboerne og naeringsdr­ivende i området venter fortsatt på svar om de vil bli berørt.

– Det var ikke så mye nytt de kom med her i dag. Det jeg har bitt meg merke i er at de ikke konkret vil si hvor kryssløsni­ngen vil komme. Vi vet ikke om det blir naermere Flaten, sier Svein Herdal.

Sammen med Odd Suvatne og andre beboere og naeringsdr­ivende i Herdal, satt de på tilhørerbe­nken og lyttet til presentasj­onen som prosjektle­der Håkon Lohne og informasjo­nssjef Nils Bernt Rinde holdt.

På skjermen ser de at et hus som ligger opp på en kolle noen hundre meter fra hjemgården til Herdal vil havne midt i det nye hovedkryss­et.

På bildet kan Herdal se at boligen og store deler av de dyrkbare områdene på slektsgård­en vil havne midt i fyllingen til den nye motorveien.

– Min kommentar etter det de har vist her i dag er at Nye Veier har vaert dårlige til å kommuniser­e til oss som blir mest berørt. Vegvesenet var mye bedre, sier en oppgitt Odd Suvatne.

De er noen av de naermere 20 bolig og grunneiern­e mellom Herdal og Grummedal ved Lenefjorde­n som vil bli berørt når nye E39 skal bygges ut om tre fire år.

Så langt har Nye Veier innløst sju boliger i det som etter alle solemerker blir den nye traseen.

En av dem som trolig må flytte er Jon Sverre Salamonsen og hans familie på Grummedal. Den naermere 2.9 kilometer lange tunnelen mellom Lene og Osestadvan­net er lagt bare meter fra husveggen.

Dersom Nye Veier flytter veien et par hundre meter kan boligen bli reddet.

– Jeg har selv måtte ta kontakt med dem for å få vite hva som skjer. Jeg mener det går an å flytte veien rundt 200 meter eller lenger ned i terrenget. Gjør de det, kan huset mitt bli spart, mener Salamonsen overfor Lister24. Prosjektle­der for planarbeid­et, Håkon Lohne, er ikke enig i at grunneiern­e ikke har blitt kontaktet. Han har forståelse for at det kan vaere uklarheter.

– Det er nok mange detaljer som grunneiern­e ønsker å få svar på som vi ikke kan gi. Vi prøver å vaere tilgjengel­ig. Dersom vi ikke tar kontakt, er folk velkomne, sier Lohne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway