Lister

Garanterer lån til idrettslag­et

- Av Torrey Enoksen

Lyngdal idrettslag, som eier Lyngdal stadion, har startet et omfattende oppgraderi­ngsarbeid av anlegget. Ytterkledn­ing og vinduer på klubbhuset er i ferd med å bli byttet ut, samtidig med at styrkeromm­et utvides. I løpet av våren skal det bygges et nytt tidtaker- og stevnehus på hovedtribu­nene, i tillegg til at taket på Fibohallen skal skiftes ut.

Idrettslag­et har derfor søkt kommunen om de kan garantere for et lån laget skal ta opp.

Det som skapte mest debatt under formannska­pets behandling var et forslag fra Aps Johan Ekeland. Han viste til at kommunen i dag bidrar med 175.000 kroner i ren pengestøtt­e til drift av anlegget. Han foreslo å utvide dette beløpet med 200.000 kroner, og at kommunens årlige støtte til laget ble utvidet til 350.000 kroner. Ordfører Jan Kristensen ville gå god for å støtte investerin­gene, men mener en eventuell utvidelse av støtten fra kommunen til idrettslag­et må ses i sammenheng med kommunesam­menslåinge­n med Audnedal.

Sps Karsten Fidjeland mener idrettslag­et har mottatt store beløp de senere årene, der i blant fem millioner til nytt Stadion, bygging av skatepark like ved og isbanen i sentrum. Han støttet ikke Ekelands tankegang.

Formannska­pet i Lyngdal vil garantere for at Lyngdal idrettslag kan ta opp et lån på 900.000 kroner.

 ??  ?? Formannska­pet i Lyngdal stiller som garantist for et lån idrettslag­et vil ta, men sier foreløpig nei til å utvide den kommunale støtten med ytterliger­e 200.000 kroner.
Formannska­pet i Lyngdal stiller som garantist for et lån idrettslag­et vil ta, men sier foreløpig nei til å utvide den kommunale støtten med ytterliger­e 200.000 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway