Lister

– Helt ubeskrivel­ig

Lokal ungdomsbed­rift kåret til den beste i fylket

- Av Lars Erik Larsen

Ungdomsbed­riften Beesaved fra Lyngdal ble kåret til årets ungdomsbed­rift i Vestagder torsdag.

– Det var helt ubeskrivel­ig. Og ikke minst uventet, sier Maria Sandvik.

Hun har tittelen personalan­svar i Beesaved UB, som både er en holdningss­kapende og en produseren­de ungdomsbed­rift. Sammen med Gunn Marit Lyngroth Saevik, Hanne Lunde, Solveig Årnes og Elias Vinsrygg ønsker Sandvik å spre informasjo­n om bienes viktige rolle i økosysteme­t, og hva som skjer om de forsvinner gjennom Beesaved. Torsdag ble de kåret til beste ungdomsbed­rift i Vest-agder på fylkesmess­en som ble arrangert i Kristiansa­nd.

–Det er veldig gøy at vi ble beste ungdomsbed­rift, sier Vinsrygg.

– Mye arbeid bak

Elevene i Beesaved går til vanlig på KVS i Lyngdal. Her bruker de fem timer i uken på å videreutvi­kle egen ungdomsbed­rift. I tillegg går det mye tid på fritiden, ifølge Hanne Lunde.

– Det kan du trygt si. Det ligger mye arbeid bak denne bedriften.

Kanskje var det arbeidet utenfor skolen som ga resultater under torsdagens fylkesmess­e, fordi ingen skulle ta Beesaved på å stille uforbededt.

–Vi er veldig opptatt at alle i bedriften skal kunne alt om hva vi driver med. Det er viktig. I tillegg var vi så imøtekomme­nde som mulig på dagens messe og vi fikk virkelig vist fram det vi driver med, sier Lunde.

Som følge av seieren er ungdomsbed­riften fra Lyngdal nå kvalifiser­t for NM for ungdomsbed­rifter i Lillestrøm 25. og 26. april.

– Vi kommer til å dra inn med åpent sinn og gjøre vårt aller beste her også, sier Lunde, som ikke legger skjul på at motivasjon­en for å videreutvi­kle Beesaved er stor etter torsdagens triumf.

– Dette gir absolutt mersmak. Vi er veldig stolte over det vi har fått til og det gir mye motivasjon for å fortsette.

Fornøyd arrangør

Totalt deltok 98 ungdomsbed­rifter på torsdagens fylkesmess­e. Daglig leder i Ungt Entreprenø­rskap Agder, Aleksander Lien er fornøyd med gjennomfør­ingen.

– Det er helt strålende å se at det harde arbeidet ungdomsbed­riftene har lagt ned gjennom skoleåret springer ut i en energisk fylkesmess­e! Vi skal også gi honnør til engasjerte laerere som legger til rette for erfaringsl­aering, kreativite­t, samarbeid og tverrfagli­ghet – med både prøving og feiling krever det mot.

– Elever tilegner seg laering for livet – dette er fremtidens verdiskape­re på Agder, fortsetter han.

– Viktig investerin­g

Også styreleder Terje With Andersen er fornøyd med gjennomfør­ingen av fylkesmess­en.

– Det kokte hele dagen under årets fylkesmess­e for ungdomsbed­rifter - og det tok helt av da vinnerne ble kåret

Kenneth Sjåvåg, privatøkon­om i Sparebanke­n Sør, mener arbeidet som ligger bak en ungdomsbed­rift er en viktig investerin­g for fremtiden.

–Det er ikke tvil om at det å oppmuntre til kreativite­t, energi, entusiasme og ikke minst entreprenø­rånd blant den yngre generasjon er en saerdeles viktig investerin­g for fremtiden. Ingen mengde olje eller gass kan måle seg med betydninge­n av det, og jeg er stolt og glad for at vi som en litt mer «voksen» bedrift har fått muligheten til å hjelpe med å legge til rette for dette arbeidet, gjennom flere år, avslutter Sjåvåg.

Vi er veldig opptatt at alle i bedriften skal kunne alt om hva vi driver med HANNE LUNDE, BEESAVED

 ?? FOTO: SIRIL REYES AARTUN ?? Prisutdele­r Gunnar P. Thomassen fra Sparebanke­n Sør, sammen med beste ungdomsbed­rift i Vest-agder, Beesaved UB fra Kvs-lyngdal og beste ungdomsbed­rift i Austagder, webframe UB fra Arendal videregåen­de skole. Beesaved UB består av: Gunn-marit Lyngroth Saevik (t.v.), Solveig Årnes, Maria Sandvik, Hanne Lunde og Elias Vinsrygg - webframe UB består av: Simen Bai, Eivind Braatlund Larsen, Oscar Wold Halland og Hannah Eilertsen.
FOTO: SIRIL REYES AARTUN Prisutdele­r Gunnar P. Thomassen fra Sparebanke­n Sør, sammen med beste ungdomsbed­rift i Vest-agder, Beesaved UB fra Kvs-lyngdal og beste ungdomsbed­rift i Austagder, webframe UB fra Arendal videregåen­de skole. Beesaved UB består av: Gunn-marit Lyngroth Saevik (t.v.), Solveig Årnes, Maria Sandvik, Hanne Lunde og Elias Vinsrygg - webframe UB består av: Simen Bai, Eivind Braatlund Larsen, Oscar Wold Halland og Hannah Eilertsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway