Lister

– Ugreit å bli kvotert inn

-

Ingrun Eikeland (KRF) ble kvotert inn i formannska­pet. I utgangspun­ktet opplevde hun det feil, men hun ser nødvendigh­eten.

– Jeg var helt uerfaren da jeg ble valgt og fikk rollen i formannska­pet på denne måten. Det var en situasjon jeg opplevde som heftig, sier Eikeland og legger til:

– Jeg kan likevel ikke si at det har vaert vanskelig å vaere kvinne i rollen. Jeg har nok ikke vaert så tøff og aktiv som Beate (Marie Johnsen, journ. anm.), så det kan vaere at hun kjenner mer på det.

Hun sier hun har brukt litt tid på å bli varm i trøya som en offentlig person. Underveis har hun opplevd at hun har blitt lyttet til og fått anledning til å laere underveis.

– Så er jeg blitt mer aktiv etter hvert enn i starten, sier hun.

Eikeland har lagt merke til kommentare­r, men hun velger å se på disse mer som flåsete enn at disse er er kommet på grunn av at man er kvinne.

– Personlig synes jeg ikke det er greit at jeg ble kvotert inn. Jeg skulle helst ha sett at det var fordi jeg var dyktig. Men jeg ser nødvendigh­eten. Det er ikke like mange kvinner som menn som engasjerer seg politisk, men muligheten er der. Problemet er som regel å få med kvinner på valglisten. Og når kvinner sier ja, så vil de helst stå stå langt nede som mulig. Kanskje må vi kvinner gå litt i oss selv, sier Eikeland.

 ??  ?? Ingrun Eikeland (KRF) synes det var tøft å bli kastet inn i formannska­psrollen, men ikke fordi hun er kvinne.
Ingrun Eikeland (KRF) synes det var tøft å bli kastet inn i formannska­psrollen, men ikke fordi hun er kvinne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway