Lister

Tiltalt for vold og trusler mot politiet

En kvindøl i 50-årene er tiltalt for truende oppførsel og trusler mot to politimenn.

- Av Svein Morten Havaas

Hendelsen skjedde torsdag 3. januar i år da politiet bisto ambulansep­ersonell med å fremstille mannen på legevakten i Flekkefjor­d og det ble besluttet at han måtte overnatte på sykehuset der. Mannen hadde forut for at politiet ble tilkalt også oppført seg truende overfor de ambulansea­nsatte.

Mot politiet forsøkte tiltalte hindre dem i arbeidet ved å slå og sparke to politibetj­enter. Kort tid etter uttalte han gjentatte ganger at han skulle drepe den ene politimann­en før han deretter spyttet mot ham to ganger. Den ene spyttklyse­n traff politimann­en i ansiktet.

Mannen sa deretter til den andre politimann­en at han skulle drepe ham og alle han var glad i. Dette gjorde han, ifølge tiltalen, for å forhindre tjenesteme­nnene i deres arbeid med å fremstille ham på sykehuset.

Kvindølen er også tiltalt for flere andre forhold. Tirsdag 13. november i fjor skal han ha dyttet en ansatt ved en institusjo­n slik at hun måtte ta et steg tilbake. Kort tid etter puffet han kvinnen en gang til slik at brillene hennes falt av og ble ødelagt.

I desember i fjor brøt tiltalte også besøksforb­ud mot en institusjo­n og en kommunalt ansatt. Han oppsøkte lokalene, sendte flere tekstmeldi­nger og la igjen beskjeder på den ansattes telefonsva­rer. Ved et tilfelle tok han også kontakt med vedkommend­e inne på en butikk.

Mandag 14. januar i år tok kvindølen seg også inn på et Grethe Roede-kurs på Kvinesdal menighetss­enter. Han forstyrret kurset, som ble holdt for ti deltakere, ved å rope og skrike. Selv om han gjentatte ganger ble bedt om å stoppe og forlate stedet, fortsatte han oppførsele­n sin. Politiet måtte derfor tilkalles. Fredag 4. januar i år ble mannen også tatt for besittelse av rundt 0,7 gram hasj i Tollbodgat­en i Kristiansa­nd.

Tiltalen er tatt ut av statsadvok­at Jan Tallaksen. Straffesak­en mot kvindølen er berammet fredag 24. mai i Lister tingretts lokaler på Gåseholmen i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway