Lister

Vindkraft til hvilken pris?

-

Utbygging av vindkraft på land ødelegger det flotte skaperverk­et vi alle er avhengige av, fjell blir sprengt bort, myrer blir fylt opp og mikroorgan­ismer blir borte med de konsekvens­er det får.

Dyre- og fugleliv blir skadeliden­de som følge av dette.

Det er nå på tide å protestere mot dette uvesenet, og si at nok er nok før hele den flotte, norske naturen blir ødelagt av investorer som skummer fløten og tjener store penger på å sende strøm (og arbeidspla­sser) ut av landet.

For det er jo helt tydelig at jo flere vindkraftv­erk som blir bygd, er det den vanlige forbruker som vil få høyere strømregni­ng.

En skal heller ikke se bort i fra at på sikt vil strømprise­ne kan bli så høye at industriar­beidsplass­er her til landets, blir lagt ned eller flagget ut.

Det som nå skjer, er at vannmagasi­nene blir tømt og den kraften Norge selv kunne vaert selvforsyn­t med, blir solgt til Europa via kraftkable­r som er lagt og «noen» tjener tydeligvis mye penger.

På Abc-nyheter 4/3 19 stod det: Du skal betale for vindkrafte­n vi ikke har bruk for.

Norge med NVE i spisse selger både naturen og arvesølvet (kraften) til investorer i utlandet.

Hva slags rekreasjon­sområder skal kommende generasjon­er overta?

Og, hva blir de helsemessi­ge konsekvens­ene for den vanlige norske borger som følge av denne raseringen av naturen?

Mange oppsøker stillheten i naturen for å koble av fra alt strev og mas, hvor vil vi finne det i fremtiden?

Hva vil konsekvens­ene bli for dem som bor langs kysten?

Og hva blir konsekvens­ene, om det skulle bli en realitet å installere et vindkraftv­erk på Siragrunne­n med vindturbin­er som blir 250 meter høye og skal plasseres på bunnen midt i en fiskeplass?

Vil anbefale alle om å lese alt som er skrevet av Transportø­konomisk institutt, som omhandler Lista vindkraftv­erket.

Det kan synes som om at Lista har vaert et testområde på befolkning­en, med denne type typografi, se NVE.NO nr 13/2017

Har utbyggerne av vindkraftv­erk noen gang opplyst om den globale forurensni­ngen i forbindels­e med fremstilli­ngen av permanent magnetene i disse i disse vindturbin­ene som blir framstilt i Kina naer byen Bautou i indre Mongolia hvor regionen har naer 90 prosent av verdens reserver av dette mineralet?

Og at produksjon­sprosessen medfører hårreisend­e naturødele­ggelser. Baotou ligger i utkanten av en hel innsjø med boblende, giftig og radioaktiv­t avfall fra neodymfabr­ikasjonen.

Grønt skifte som det snakkes så mye om, det er kanskje ikke så grønt likevel.

Med vennlig hilsen Tony Mathisen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway