Lister

Danner nytt idrettslag

Klart flertall for sammenslåi­ng på ekstraordi­naere årsmøter FIL, IK Borhaug og Lista IL slår seg sammen til et nytt, felles idrettslag.

- Av Tom Arild Støle

Det ble besluttet da de tre klubbene hadde sine ekstraordi­naere årsmøter onsdag kveld.

For å få forslaget gjennom var det krav om to tredjedels flertall.

– Dette er en merkedag for idretten i kommunen, at vi endelig klarte å få dette til, sier Helge M. Nesheim, Bjarne Hellum og Frank Johansen, som er ledere for henholdsvi­s IK Borhaug, FIL og Lista IL.

Stående applaus

På IK Borhaugs møte var det 44 som stemte for sammenslåi­ng, mens det var fem som stemte imot og én som stemte blankt.

På møtet til FIL var stemmetall­et 84–1, mens det på Lista idrettslag­smøte var 17–3 i favør av sammenslåi­ng.

Hva den nye klubben skal hete er foreløpig ikke klart. Dette vil bli avgjort på stiftelses­møtet, som er fastsatt til 10. april.

– Det var stående applaus på Borhaug da resultatet ble presentert. Hyling og skriking av glede var det også, ler Helge M. Nesheim.

– Stående applaus var det også hos oss, legger Bjarne Hellum til.

– Det var ikke akkurat hyling og skriking hos oss, men mer en lettet stemning. Dette var en stor milepael. Vi har jobbet med dette i to år, og lagt ganske mye arbeid i denne saken. Men samtidig må jeg aerlig innrømme at det også var en litt rar følelse. For min egen del så har jeg vaert medlem av Lista IL i snart 50 år, og på en måte var jeg glad, men på en annen måte var det jo litt trist også, sier Frank Johansen.

Tilbud til alle

Ledertrioe­n mener at barna og idretten i Farsund kommune er de store vinnerne når de tre idrettslag­ene nå slår seg sammen.

– Det vil bli mye enklere å drive ett felles idrettslag enn tre forskjelli­ge. Klubbene i dag er ikke store nok til å kunne tilby egne lag i hvert årskull. Med en felles klubb vil det vaere mye lettere å kunne gi et tilbud både til dem som vil satse på idretten og til dem som kun vil delta for gøy. Hver for oss ville vi ikke hatt mulighet til det, forklarer Fil-lederen.

– Med én klubb vil det vaere store fordeler både når det gjelder økonomi, dugnad og forhold til sponsorer. Dette er det barna som vil tjene på, sier Helge M. Nesheim.

Frank Johansen i Lista IL tror også det vil vaere mulig å holde ungdommen lenger i idretten med én klubb.

– Slik det er nå er det mange som slutter når en klubb ikke klarer å stille lag. Det er derfor viktig å få samlet lagene som driver med samme type idrett, sier han.

Åpen dør

Før stiftelses­møtet 10. april skal en navnekomit­é komme med sin innstillin­g til navn til den nye klubben. I alt 87 forslag er kommet inn i navnekonku­rransen som har pågått. Den nye klubbens draktfarge og logo vil bli opp til det nye styret å avgjøre.

Både Nesheim, Hellum og Johansen hadde sett at saerlig både Spind IF og Farsund Turnforeni­ng blir med i den nye klubben. Farsund Turnforeni­ng har tidligere signaliser­t at de ikke ønsker å bli med før tidligst 1. januar 2020, på grunn av at klubben fyller 100 år og skal arrangere et stort barneturns­tevne i 2019. Spind IF har sagt at de avventer en avklaring omkring eierforhol­det til Spind grendehus.

 ??  ?? Onsdag kveld kunne Bjarne Hellum i FIL (fra venstre), Frank Johansen i Lista IL og Helge M. Nesheim i IK Borhaug glede seg over at de tre klubbene blir slått sammen.
Onsdag kveld kunne Bjarne Hellum i FIL (fra venstre), Frank Johansen i Lista IL og Helge M. Nesheim i IK Borhaug glede seg over at de tre klubbene blir slått sammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway