Lister

Bohemlaget fra Lyngdal

-

Husker du bohemlaget fra Lyngdal som måtte skifte navn fra Bayern Pilsen til Alleen Ballklubb da de ville vaere med i seriesyste­met.

Alleen Ballklubb spilte i 7. divisjon fra 1988 til 1992, og havnet som regel helt sist.

– Vi har ikke de store ambisjonen­e. Hvis noen av spillerne ønsker å satse seriøst er det greiest at de går til et annet lag, sa lagets spillende talsmann Roger Abusland foran 89-sesongen.

Fotballgut­tene spilte flere treningska­mper under navnet Bayern Pilsen. Da de søkte om å bli med i serien, måtte de skifte ut navnet. Fotballfor­bundet ville ikke ha klubbnavne­t Bayern Pilsen inn i sitt seriesyete­m.

Roger Abusland håpet at Alleen Ballklubb ville avansere et par plasser på tabellen etter jumboplass­en i 1988. Den store drømmen var en plass midt på tabellen.

Lagets spillende trener, Magne Wehus, hadde påtatt seg jobben uten trenerlønn. Men en viss kompensasj­on fikk han, ettersom klubben betalte medlemskon­tingenten hans på 250 kroner.

Abusland forsikret at det var mer systematik­k over de tre ukentlige treningene på Årnes og Rom foran 89-sesongen. Laget hadde spilt flere treningska­mper, og hadde blant annet klart 0-0 mot Lyngdals B-lag.

– På en god dag kan vi slå hvem som helst i serien, I fjor tapte vi knepent

3-2 for serievinne­r Holum på grunn av manglende rutine, mens vi spilte uavgjort 3-3 mot tabelltoer Inter. Men vi kan ikke forvente toppresult­ater i alle kampene, sa Roger Abusland, og minnet om at det viktigste var å ha det gøy og at det fortsatt ville vaere lov med kjappe replikker under treningsøk­tene.

Alleen Ballklubb havnet helt sist også i 1989, og bohemene holdt det gående til og med 92-sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway