Lister

Inviterer til bøssebaeri­ng

- Av Ruben Duvold

Eilert Sundt-russen skal tirsdag gå med bøsser rundt i Farsund for å samle inn penger krafttak mot kreft, og inviterer andre til å gå sammen med dem.

– Det er russen som har fått hovedansva­ret for å ha innsamling­en i år, men det er ikke nødvendigv­is bare vi som trenger å gå. Vi vet at det er noen som pleier å gå hvert år, og vi håper også flere har lyst til å gå sammen med oss, forteller aksjonssje­f Hans Martin Heimvoll Landro

Årets aksjon går til de kreftforme­ne som er svaert dødelige. Syv av ti nordmenn overlever i dag å få kreft, men bak denne statistikk­en ligger det tall som ikke er like oppløftend­e. Det er for eksempel bare to av ti som overlever lungekreft og bare én av ti som overlever bukspyttkj­ertelkreft. Det er disse krefttypen­e årets aksjon skal samle inn penger til å hjelpe. Hans Martin Heimvoll Landro er aksjonssje­f for Eilert Sundt-russen og forteller at det er et viktig tema fordi det er så mange som opplever en form for kreft.

–Grunnen til at vi har valgt det er fordi det er veldig mange som har et kjennskap til temaet med enten familie eller bekjente som har slitt med kreft, og det gjør at saken blir veldig viktig for veldig mange, sier han.

– Vi har ikke egentlig noe mål når det gjelder penger. Det vi har som mål er å kunne bidra mest mulig. Det viktigste er ikke å skaffe inn flere penger enn tidligere og slå rekorder. Det viktigste er å bidra så mye vi kan, fortsetter Heimvoll Landro.

Aksjonssje­fene Hans Martin Heimvoll Landro og Linnea Spinnangr håper mange har lyst til å bruke tirsdagen på å gå sammen med dem fra dør til dør, og Hans Martin forklarer at det ikke er vanskelig for folk å melde seg på for å vaere med å samle inn med dem.

– Vi har digital påmelding som gjør at det er veldig lett for folk å bli med. Man sender bare en SMS til 2277 og skriver «bøsse 411044 og ditt fulle navn». Da får du en bekreftels­e om at du har meldt deg på, sier Spinnangr.

–Folk kan gi penger digitalt også hvis de ikke har mulighet til å vaere hjemme når vi går rundt, som man finner link til på Eilert Sundt russens facebooksi­de, legger Hans Martin til.

Russen oppfordrer også bedrifter i lokalmiljø­et som vil og har mulighet, til å vaere med å bidra i den digitale innsamling­en.

 ??  ?? Aksjonssje­fene Hans Martin Heimvoll Landro og Linnea Spinnangr håper mange har lyst til å hjelpe dem med å samle inn penger til kreftsaken på tirsdag.
Aksjonssje­fene Hans Martin Heimvoll Landro og Linnea Spinnangr håper mange har lyst til å hjelpe dem med å samle inn penger til kreftsaken på tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway