Lister

Gratulerer, Farsund!

AVISENS MENING I LEDER På

-

Med overvelden­de flertall gikk årsmøtene i de tre klubbene IK Borhaug, Farsund IL og Lista IL onsdag kveld inn for å slå seg sammen. Av totalt 155 stemmebere­ttigede på det re møtene, stemte bare ni imot og en blankt. I FIL var stemmetall­et 84-1. Det må kunne karakteris­eres som et unisont og rungende ja til sammenslåi­ng. Rapporter om jubelrop, hyling og skriking på det som pleier å vaere trauste årsmøter, illustrere­r at dette var viktig for mange. Nå får

Farsund kommune en lenge etterlengt­et storklubb. Det åpner for nye muligheter for å satse. Først og fremst på breddeidre­tt og et godt tilbud for barn og unge. Men forhåpentl­igvis vil det også gi et løft for seniorlage­ne i håndball og fotball – og de som ønsker å hevde seg i norgestopp­en i friidrett.

DEN NYE STORKLUBBE­N vil først og fremst gi stordrifts­fordeler på den økonomiske siden. Ledernes om harva ert pådrivere på oppløpssid­en i sammenslåi­ng s prosessen trekkerfre­mforholdet til sponsorer og at det nå blir enklere å mønstre folk til dugnad. Det vil komme Farsunds barn og unge til gode. Med flotte anlegg i Alcoaparke­n, Listahalle­n og Vanse stadion har nå lokalidret­ten i Farsund gode forutsetni­nger for å få et bra løft. Det er derfor riktig at onsdag var en merkedag. Nå skal de tre klubbene løfte i flokk.

ET SKÅR i gleden er det at man foreløpig ikke har lyktes å få alle med på den historiske idrettsfus­jonen. I Spind Idrettsfor­ening har man foreløpig sagt nei. Til og med klubbens aeresmedle­m, ordfører Arnt Abrahamsen –som i forrige kommuneval­gkamp profilerte seg som en ordførerka­ndidat «for hele kommunen» synes å vaere negativ. Det vil si: Hva han egentlig mener vil han ikke flagge offentlig. Det åpner for spekulasjo­ner. Men man trenger ikke vaere rakettfors­ker for skjønne tegningen. Det hadde ikke vaert så vanskelig å fortelle det om han hadde vaert for sammenslåi­ngen.

OGSÅ DE ANDRE store klubbene i Farsund bør nå henge seg på; sykleklubb­en, karateklub­ben, turnforeni­ngen med flere. De har kanskje flere hensyn å ivareta. Men nå bør alle løfte blikket og se stort på det som skjer. Fram til stiftelses­møte 10. april skal man lande valget av navn på den nye klubben. Hvilke farger som skal pryde trøyene og eventuell logo må også komme på plass. Meningene kommer til å bli mange og delte. Men nå alle må glede seg over onsdagens milepael. Gratulerer, Farsund!

Nå alle må glede seg over onsdagens milepael. Gratulerer, Farsund!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway