Lister

– Barna er de viktigste

Venstres Steinar Bjørnstøl støtter foreldrene ved Å barneskole som krever et svar om skolens fremtid.

- Av Torrey Enoksen

– Jeg har vaert på Å barneskole og sett meg rundt og kikket. Det er ingen til om at arbeidsfor­holdene for de 255 elevene som er ved skolen i dag ikke tilfredsst­iller dagens krav. Det handler blant annet om universell utforming av bygget. Vi i Venstre mener det er viktig for foreldrene til barna ved Å skole at de før et svar. Skolebruks­planen gjelder frem til 2030, men så lenge kan vi ikke vente. Barna er de viktigste opp i det, sier Bjørnstøl.

Torsdag fortalte foreldrene­s arbeidsutv­alg, FAU, ved Å barneskole at de krever et svar fra Lyngdal kommune om når skolen skal utbedre. Det er behov for minst et klasserom i tillegg til en rekke andre oppgraderi­nger før skolen tilfredsst­iller dagens krav.

I fjor høst ble det utarbeidet en rapport fra en arkitekt som så på muligheten­e for å få utbedret dagens skolebygg som ble tatt i bruk 1966. Arkitekten konkludert­e med at det ville bli dyrere å pusse opp og moderniser­e det 53 år gamle bygget enn å bygge nytt.

– Kommunen har for tiden ikke råd til dette nå, ikke minst etter som vi får et nytt og flott helsehus. Jeg har skrevet en interpella­sjon om forholdene til barn med spesielle behov. Jeg vil gjerne ha en vernepleie­r ved skolen, ikke minst fordi de er utdannet for å ta vare på barn med spesielle behov. Jeg føler ofte at mennesker med utfordring­er, mange ganger er de som ikke roper høyest. Til sjuende og sist handler det om økonomi. Vi må bruke mer penger og ha mer fokus på dem med utfordring­er og vanskeligs­tilte, mener Bjørnstøl.

Også Arbeiderpa­rtiet i Lyngdal er opptatt av at forholdene ved Å barneskole må bli langt bedre enn de er i dag.

– I forbindels­e med høstens kommuneval­g, har vi på programmet vårt at vi helst må få bygd en nye skole til erstatning for dagens Å skole. Noe må gjøres med dagens bygg, for det er har blitt lappet på i alt for mange år. Det foreligger en skolebruks­plan, men den er ikke hugget i stein! Det er en plan og den kan endre på etter valget, mener Ekeland.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Venstres Steinar Bjørnstøl mener foreldrene ved Å barneskole har krev på et svar fra kommunen på når de kan forvente en oppgraderi­ng eller bygging av ny Å skole
FOTO: TOM ARILD STØLE Venstres Steinar Bjørnstøl mener foreldrene ved Å barneskole har krev på et svar fra kommunen på når de kan forvente en oppgraderi­ng eller bygging av ny Å skole

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway