Lister

Bekymret for den offentlige skolen

Fylkespoli­tiker Kai Steffen Østensen mener Kvslyngdal­s studiespes­ialisering går ut over den offentlige skolen.

-

I 2017 stemte hovedutval­get for kultur og utdanning i fylkeskomm­unen om forslaget fra fylkesrådm­annen som gikk ut på å anbefale til utdannings­direktorat­et at KVS ikke fikk mulighet til å utvide elevplasse­ne deres. Utdannings­direktorat­et var enig i dette og avslo søknaden i 2018. KVS klaget deretter saken til Kunnskapsd­epartement­et som godkjente søknaden. Dette ser fylkespoli­tiker Kai Steffen Østensen på som uforståeli­g.

– For Eilert Sundt videregåen­de skole er dette katastrofa­lt. Krf, Høyre og Fremskritt­spartiet bidrar til å skade den offentlige videregåen­de skolen de sier de vil ha, men i politisk praksis ønsker bort. Vi som folkevalgt­e har et ansvar for de offentlige skolene og her svikter de styrende partiene totalt, sier Kai Steffen

– Hvorfor fikk KVS plassene, når vi ser at alle har bedt dem om å ikke godkjenne søknaden? spør han og mener problemet ligger mer i konkurrans­en som har oppstått mellom skolene.

– Saken for meg er like ille selv uten tallene. Problemet er at noen har trikset det til at KVS nå får 90 studieplas­ser, 30 hvert år. Det til tross for alle faglige vurderinge­r og fylkeskomm­unale ønsker. Stortingsp­olitikere og fylkespoli­tikere har gått utenfor de vedtatte rammene – ellers ville aldri en statsråd godkjent søknaden.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Kai Steffen Østensen er fylkespoli­tiker i Agder og liker ikke utviklinge­n den offentlige videregåen­de skolen har i Lister.
FOTO: MONA WIKØREN Kai Steffen Østensen er fylkespoli­tiker i Agder og liker ikke utviklinge­n den offentlige videregåen­de skolen har i Lister.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway