Lister

Det spirer og gror

Tydelige vårtegn allerede

- Av Bjørn Hoel

Selv om det fortsatt er tidlig i mars, har det begynt å spire og gro i regionens hager.

– Jeg er så glad i denne trosshasse­len. Den frisker liksom opp hele hagen på denne årstiden, sier gartner Kari Ritter Eriksen, som bor i Lilletjern Terrasse i Farsund.

For den som lurer på hvem hun er, så fikk hun Kaperprise­n i Farsund i 2017, for sin iherdige innsats for kommunens utallige bed.

«Hun har en avtale med Farsund kommune om å jobbe frivillig i bedene. Hun har luket og beplantet bed på Borhaug, Vanse og i Farsund , og fint blir det. Det er bare å ta av seg hatten for at det finnes slike mennesker», sto det for eksempel å lese i begrunnels­en.

Blomstrer

Fredag sendte hun avisen en kort tekstmeldi­ng om at hvis vi ville lage en artikkel om vårblomstr­ende busker og traer, så hadde hun noen i sin hage.

–Et lite tre har blomstret i flere uker, og et par busker har snart utsprungne blomster, sto det..

I tillegg til trollhasse­len, som hun henviser til og som har blomstret i noen uker allerede, viser hun oss flere vekster. Det er ikke alt vi rekker å komme inn på her. Blant annet fant vi en ekte sjasmin, som hun sa, som akkurat så vidt har begynt å blomstre. I sin hage har hun også en såkalt duggpil, med begynnende rakler som strekker seg mot sollyset. Pluss mye annet.

Tidlig

På spørsmål om hun har noen tips til hageeiere, sånn like før det braker løs, svarer hun:

–Da vil jeg nok si at jeg synes det er litt tidlig å begynne å fjerne det som er vissent. Jeg er spesielt glad i stauder. Det aller meste av det lar jeg vaere foreløpig, for det visne beskytter om det skulle bli barfrost igjen. Det var veldig fristende å gjøre det her om dagen, men jeg venter til april, selv om det klør i fingrene, innrømmer gartner Kari Ritter Eriksen.

Hun forteller at hun trives med å ligge på knaerne og luke, og hun gleder seg stort til det blir vår og sommer for alvor. Akkurat det er hun ikke alene om, men det er altså bare tidlig mars.

Et lite tre har blomstret i flere uker, og et par busker har snart utsprungne blomster KARI RITTER ERIKSEN

 ??  ?? Denne trollhasse­len er gartner Kari Ritter Eriksen veldig glad i, fordi det blomster så tidlig.
Denne trollhasse­len er gartner Kari Ritter Eriksen veldig glad i, fordi det blomster så tidlig.
 ??  ?? Her er det en sjasmin som spirer.
Her er det en sjasmin som spirer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway