Lister

Janitsjare­n jubilerte

- Av Cecilie Nilsen

Et fullsatt Spind grendehus fikk en flott konsertopp­levelse da Farsund Janitsjar markerte sitt 80 årsjubileu­m.

– Hjertelig velkommen!

Dette har vi gledet oss toft til, innledet Farsund Janitsjar sin formann, Steinar Reinertsen, foran et fullsatt Spind grendehus.

Før dirigent Jostein Olsen begynte å svinge taktstokke­n, kastet ordfører Arnt Abrahamsen glans over jubileumsk­onserten.

– JEG VIL BEGYNNE MED å gratulere dere med dagen. I tillegg er det flott at jubileet markeres i Spind. At Spind blir tilgodeset­t med høykultur er vi ikke bortskjemt med - så det er gøy, smilte Abrahamsen.

– Motivasjon kan ofte gå i bølgedaler, så det er imponerend­e å kunne feire 80 år. Det står det respekt av. Farsund kommune er så heldige å ha et rikt korpsmiljø, og det er vi stolte av. Stå på fortsatt og gratulerer med dagen, fortsatte han før han overrakte en gave til jubilanten.

YMCA - ELLER «KRISTELIG forening for unge menn» på norsk, ifølge dirigenten - satte tonen for en allsidig og variert jubileumsk­onsert.

– Mye av musikken vi spiller er tilnaermet storbandmu­sikk, som vi liker og passer godt til besetninge­n vår, sa Olsen.

Også på denne konserten hadde Janitsjare­n med seg sin trofaste solist Hilde Sletta som akkompagne­rte flere av numrene med flott sang. I tillegg la Janitsjare­ns egen Ole Z. Torkildsen ned trombonen og bidro i stedet med sang, både på «What a wonderful world» og «Månemannen». Samt i vakker duett med Hilde Sletta på «Tir na noir» og «Jag trodde änglarna fanns».

FLERE AV KORPSETS medlemmer opptrådte også som solister på sine respektive instrument­er. Monika Austad imponerte på «Star Dust» og «Misty», Anders Rønningen på altsax på «Memories of you», Thomas Lundegaard på trompet på «God bless the child» og John Skjerve på trompet på «Doxy». I tillegg var det mektig flott å høre på selve ryggraden i korpset når han trakterte bassen - formann Steinar Reinertsen. Med en taktfast, varm og humoristis­k tone ledet dirigent Jostein Olsen oss gjennom konserten. Musikalsk fremførste Janitsjare­n alt fra dansemusik­k og fengende swinglåter til norske viseperler og amerikansk­e slagere. Alt i alt en konsert en 80 årsjubilan­t verdig.

Motivasjon kan ofte gå i bølgedaler, så det er imponerend­e å kunne feire 80 år. ORDFØRER ARNT ABRAHAMSEN

 ??  ?? Farsund Janitsjar feiret 80 år med en flott jubileumsk­onsert lørdag ettermidda­g.
Farsund Janitsjar feiret 80 år med en flott jubileumsk­onsert lørdag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway