Lister

Samlet i Kvinabadet

Første svømmestev­net i Kvinabadet arrangert lørdag

- Av Stine Grønolen

Det fjerde stevnet i stevnekaru­sellen til Agder Svømmekret­s ble lørdag arrangert i Kvinabadet i Kvinesdal. Det var det første svømmestev­net i hallen.

Det var rundt 70 påmeldte deltakere i alderen 7-14 år, og deltakerne kom fra Mandal, Flekkefjor­d, Lyngdal, Farsund, Lund og Kvinesdal. Det ble konkurrert i øvelsene bryst, individuel­l medley, butterfly, fri og rygg.

Varaordfør­er Lena Kloster (H) ønsket velkommen til det første karusellst­evnet i Kvinabadet, og forteller at det er stas når de kan invitere rekruttsvø­mmere fra hele regionen til den nye svømmehall­en.

– Kvinabadet har økt medlemstal­let i svømmeklub­ben betrakteli­g siden den ble startet, og da er det gøy at de også får en bredde i tilbudet sitt, sier Kloster.

– Det er også en kjempefin mulighet til å vise frem hallen vi har blitt så stolte av, fortsetter hun.

Unge lovende

Blant deltakerne i år, var Ole Martin Reppen fra Kvinesdal. Han begynte å svømme for to år siden, og har allerede rukket å bli veldig god.

– Jeg har som mål å bli best, og jeg merker at jeg kommer i bedre og bedre form, forteller Reppen, som lørdag svømte 100 meter medley på 1.36, og synes det er gøy når det går bra.

Svømmetren­er Laila Stordrange er stolt over hva klubben får til.

– Vi synes det er gøy når klubben vokser seg stor nok til at vi kan satse nok på å rekruttere og utvikle konkurrans­esvømmere, forteller hun.

Til LÅMØ

Neste helg skal to talenter fra Kvinesdal svømmeklub­b delta på Landsdels Årsklassem­ønstring i Porsgrunn. Marie Stordrange Halland (født i 2005) og Thanawut Khampu (født i 2008) svømte selvfølgel­ig begge best i hver sin klasse i Kvinabadet denne helgen, og er klare for å prestere neste helg.

– Målet er jo å komme blant de ti beste i Norge, og ikke bare blant de 24 beste som var det jeg måtte bli for å kunne kvalifiser­e meg, forteller Halland.

Thanawut har også et mål om å gjøre det bra.

– Målet mitt er jo egentlig å bli god, sier han.

Godt fornøyd

Videre forteller Tom Eirik Tesdal i svømmeklub­ben i Kvinesdal at de er godt fornøyde med hvor mange som kom på svømmestev­net i Kvinabadet. Svømmeklub­ben har fått hjelp til å arrangere stevnet fra Flekkefjor­d svømmeklub­b, siden det er første gang de arrangerer, og de setter stor pris på samarbeide­t. I vår skal de også vaere med flekkefjae­ringene på pinsetur til Danmark.

– Og etter svømmestev­net har vi invitert alle deltagerne til å vaere med og bade, da vi syns det er greit å få gjort noe sosialt sammen etter konkurrans­e, forklarer Tesdal.

Tesdal telte over 180 fremmøtte i svømmehall­en under stevnet.

– Støtten ungene får er jo helt fantastisk.

Vi synes det er gøy når klubben vokser seg stor nok til at vi kan satse nok på å rekruttere og utvikle konkurrans­esvømmere LAILA STORDRANGE I KVINESDAL SVØMMEKLUB­B

 ??  ?? Deltakere fra Mandal i øst til Lund i vest var samlet på karusellst­evnet i Kvinabadet.
Deltakere fra Mandal i øst til Lund i vest var samlet på karusellst­evnet i Kvinabadet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway