Lister

Smørebom for Thele

Obrestad Gabrielsen vant Sesilåmi

- Av Lars Erik Larsen

Joar Thele ble lansert som storfavori­tt foran lørdagens Sesilåmi, men måtte seg slått av fjorårsvin­ner Sjur Obrestad Gabrielsen.

De to gikk sammen helt fra start av og duellen ble ikke avgjort før noen kilometer fra mål. Da fikk rogalendin­gen Obrestad Gabrielsen en luke som holdt helt inn. Dermed vant han rennet for andre året på rad. Årets vinnertid ble 2.43,03. Flekkefjae­ringen Thele kom i mål ti sekunder bak Obrestad Gabrielsen.

Lot Thele dra

Obrestad Gabrielsen forteller til Lister at han lyktes perfekt med egen taktikk.

– Thele er på papiret en bedre løpet enn meg og derfor lot jeg han dra hele veien før jeg satte inn en langspurt noen kilometer før mål. Jeg er ikke så rask, så jeg måtte starte spurten litt tidlig. Et par kilometer før mål fikk jeg en luke som holdt helt inn. Det var akkurat slik jeg hadde sett det for meg.

For mens «alle» andre trodde Thele-toget skulle ta seieren hjem på Sesilåmi, hadde Obrestad Gabrielsen helt andre planer.

– Jeg hadde et håp om å vinne, selv om Thele var med. Men det var ikke så mange andre enn meg selv som trodde det, humrer han.

– Nå har du vunnet to år på rad. Blir det nummer tre neste år?

– Hehe, vi får se. Det er ikke sikkert jeg får trent så mye neste år siden jeg skal begynne å jobbe som jurist etter skisesonge­n. Jeg var ferdig utdannet før jul, men ga meg seg ut sesongen og drive for fullt med ski. Det blir nok ikke like mye tid neste sesong. Jeg er på mitt beste nå, svarer han.

Smørebom

Flekkefjae­ringen Thele sa før løpet at han ville bli skuffet om han ikke tok seieren hjem i årets Sesilåmi. Etter løpet legger han ikke skjul på at han ikke er fornøyd med å bli nummer to.

– Dette var skuffende. Målet mitt var seier, men det var litt stang ut i dag.

Thele mener skivalget kan ha vaert avgjørende.

– Formen min er god den, men i dag bommet jeg på smøringen og på skivalget. Han som vant hadde mye bedre ski enn meg og merket nok det tidlig. Da kunne han bare ligge bak og la meg ta brøytejobb­en og gli fram meg i nedoverbak­kene. Jeg forsøkte å dra fra i motbakkene, men i dette føret ble det ikke nok luke. I dag var det smørebom og jeg får neppe jobb i den norske smøretrail­eren etter dette.

Elise Hay Opsahl fra Stavanger skiklubb gikk til topps i kvinneklas­sen på tiden 3.28,51

Formen min er god den, men i dag bommet jeg på smøringen og på skivalget

 ?? FOTO: TORGER ÅGE SINNES/SESILÅMI ?? Joar Thele (t.v.) måtte seg slått av Sjur Obrestad Gabrielsen lørdag.
FOTO: TORGER ÅGE SINNES/SESILÅMI Joar Thele (t.v.) måtte seg slått av Sjur Obrestad Gabrielsen lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway