Lister

Tok hjem tre sølv og en bronse

Inger Arctander vant tre sølv og en bronse under Masters-nm i Bergen denne helgen.

- Av Cecilie Nilsen

Hvert år arrangeres Åpent Norsk Mesterskap i svømming for masters. I år var det i Bergen.

– I helgen deltok jeg i 11 øvelser, hvor fire av disse var stafetter. Jeg fikk sølv på 200 butterfly, 400 individuel­l medley og 4 x 50 medley stafett, og så fikk jeg bronse på 100 butterfly. Det er gøy å få medalje, men det er viktigere for meg å se om jeg kan klare å holde de samme tidene selv om jeg blir eldre. Jeg har alltid et håp om å forbedre tidene, sier 53 år unge Arctander.

535 utøvere, fra 66 klubber og fem nasjoner deltok i mesterskap­et i helgen. Det ble satt norske rekorder og verdensrek­order. Ifølge Arctander er Masters svømming stort; det arrangeres også Nordisk, EM og VM.

– I forrige VM i Budapest deltok nesten 10.000 fra hele verden, og der deltok jeg også, forteller Inger Arctander.

–Min favoritt er 50 butterfly, men der havnet jeg på 5. plass og svømte ett sekund dårligere enn i Nordisk master i oktober.

Til vanlig trener Arctander med Farsund svømmeklub­b, men konkurrere­r for Rogaland Masters – ROMA.

–I år var vi 35 deltakere fra denne klubben og vi ble tredje beste klubb. Jeg skulle gjerne konkurrert for Farsund svømmeklub­b, men da må mastersvøm­merne her stille opp i konkurrans­e. Neste år er det NM i Stavanger og da håper jeg på å få med meg en god gjeng fra Farsund, sier hun.

Tre grunner for at Arctander holder på med svømmingen er at det gir henne treningsmo­tivasjon, helseeffek­t og ikke minst på grunn av det sosiale.

– Jeg jobber som fysioterap­eut og trener på SMART treningsse­nter, og der fremmer vi alltid at vi skal ha et mål med trening. Jeg synes selv at jeg trener litt lite svømming, men har stort svømmeutby­tte av treningen på SMART, og selv om det ikke er svømming, så får jeg trent styrke, bevegeligh­et, koordinasj­on og utholdenhe­t der, avrunder hun.

 ?? FOTO: TOM BØRSLID ?? Inger Arctander vant tre sølv og en bronse i NM i Masters svømming i Bergen i helgen.
FOTO: TOM BØRSLID Inger Arctander vant tre sølv og en bronse i NM i Masters svømming i Bergen i helgen.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? – Jeg fikk sølv på 200 butterfly, 400 individuel­l medley og 4 x 50 medley stafett, og så fikk jeg bronse på 100 butterfly, forteller Inger Arctander.
FOTO: PRIVAT – Jeg fikk sølv på 200 butterfly, 400 individuel­l medley og 4 x 50 medley stafett, og så fikk jeg bronse på 100 butterfly, forteller Inger Arctander.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway